Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 5:57:19 μμ
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 21:01

Γνωριμία με την Μαρία Δαγκλή

Οργάνωση, μεθοδικότητα, υπομονή, ψυχραιμία και προσεκτικά μελετημένες κινήσεις, θα μπορούσαν να είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τη Μαρία Δαγκλή. Μια γυναίκα που θέτει υπό απόλυτο έλεγχο, ενθουσιασμό και παρορμήσεις, βαδίζοντας αργά και σταθερά προς τους στόχους που θέτει.

 

Η ίδια, μιλώντας για τον εαυτό της, λέει πως είναι αυθεντική κι επίμονη, ειδικά στο να κατευθύνει δράσεις που οδηγούν στην επίτευξη του οποιουδήποτε στόχου. Εδώ αξίζει να σημειώσω, πως ήρθε στο ραντεβού μας με σημειώσεις γύρω από τα θέματα που ήθελε να αναπτύξουμε. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πως ότι την αφορά θέλει πρώτα απ’ όλα να περνάει απ το χέρι της.

Η Μαρία Δαγκλή είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Διοίκηση Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κατεύθυνση στην ανάπτυξη ενός Δήμου. Η πτυχιακή εργασία της είναι πάνω στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών. Έχει συνεισφέρει στην ψηφιοποίηση των Δημοτολογίων του Δήμου Σερρών και έχει εργαστεί ως εξωτερική συνεργάτης με την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος με Δήμους του Νομού Σερρών.

Έχει εργαστεί στην οικονομική διεύθυνση γνωστής εταιρείας κατασκευής επίπλων γραφείου κι επίσης έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε γνωστή εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων.

Φέτος επιλέγει να συμμετάσχει στα κοινά σαν υποψήφια στην Τοπική Κοινότητα Κιλκίς με το συνδυασμό «Κιλκίς Μπροστά» και υποψήφιο Δήμαρχο το Δημήτρη Κυριακίδη. Όπως η ίδια λέει, ''η επιλογή της ένταξής μου στην ομάδα του «Κιλκίς Μπροστά» είναι απόλυτα συνειδητή και ζυγισμένη ως προς τις αξίες μου και τις αρχές μου. Ο Δημήτρης Κυριακίδης είναι ένας άνθρωπος με όραμα κι αγάπη για τον τόπο του. Πορεύεται με τόνους χαμηλούς και με σεμνότητα και η εποχή μας επιβάλλει να εμπιστευτούμε ανθρώπους των πράξεων''.

Αν ο κόσμος την τιμήσει με την ψήφο του επιθυμεί να εργαστεί μεταξύ άλλων για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους πολίτες, την ανάδειξη της ομορφιάς του Δήμου μας σε Πανελλαδικό επίπεδο, της ιστορίας, του πολιτισμού του και του Θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και για τη δημιουργία χώρων πρασίνου για τις οικογένειες που αναζητούν την επαφή με τη φύση μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον. Χώροι που θα λειτουργούν σαν σημεία συνάντησης και ανάπτυξης δράσεων και που αυτή τη στιγμή λείπουν από την πόλη μας.

Η Μαρία Δαγκλή ήδη συμμετέχει στα κοινά μέσα από συλλόγους γονέων κηδεμόνων και τη Θρακική Εστία.

Όταν τη ρώτησα λεπτομέρειες για την δράση της δε θέλησε να επεκταθεί για να μη θεωρηθεί ότι προσπαθεί να καρπωθεί η ίδια μια συλλογική προσπάθεια.

Τέτοιους ανθρώπους έχουμε ανάγκη. Να μην επιδιώκουν την προσωπική προβολή και να θέλουν μονάχα με τη δουλειά τους να αναδείξουν το συνολικό αποτέλεσμα. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να πάνε την πόλη μας ένα βήμα μπροστά.
Με το Κιλκίς Μπροστά...

 

Παναγίτσα Μιχαηλού