Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 7:42:23 μμ
etpa
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:28

Η καμπάνα χτυπάει για όλους

Συντάκτης:
Ο νηπιαγωγός Κώστας Πιπερίδης επανέρχεται και καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο Χρ. Σπίγκο πως επιχειρεί την εξόντωσή του, αρνούμενος στην πράξη το δικαίωμα της εργασίας σε ένα πολίτη δημότη του Κιλκίς.

Λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας - την οποία δεν θέλουμε να πιστέψουμε - και επειδή το όλο θέμα και λόγω της προϊστορίας του παύει πλέον να έχει χαρακτηριστικά προσωπικής διαμάχης, ζητούμε δημόσια από το Δήμο Κιλκίς να λάβει θέση διότι αν αληθεύουν κατά μικρόν έστω, όσα καταγγέλονται, τότε εγείρεται σοβαρότατο θέμα καταπάτησης ατομικών δικαιωμάτων σε μια δημοκρατική χώρα.
Ιδού το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής του κ. Κώστα Πιπερίδη.

Λέγομαι Πιπερίδης Kων/νος και μέχρι τη λήξη του προηγούμενου εξάμηνου (14/4/08) ήμουν εκπαιδευτής στο δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς στο τμήμα «προσχολικής αγωγής». Με τη λήξη λοιπόν του εξαμήνου ενημερώθηκα ότι επιλέχθηκα ως εκπαιδευτής και για το νέο εξάμηνο σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό (παρακολούθηση εκπαιδευομένων σε παιδικούς σταθμούς).
Μετά την κατάθεση της πρόσληψής μου (18/2/08) ενημερώθηκα για το αντικείμενο τόσο των μαθημάτων-πρακτικών ασκήσεων, όσο για το που και πότε θα πραγματοποιούνταν αυτά.
Ικανοποιήθηκα και χάρηκα μετά απ αυτήν την ενημέρωση για την επιλογή μου, όσο και για τις ώρες που μου δόθηκαν (36 ώρες για όλο το 6μηνο), γνωρίζοντας βέβαια ότι δεν θα έλυνα κανένα βιοποριστικό πρόβλημα με τα χρήματα που αναλογούν στις ώρες αυτές!
Η χαρά όμως αυτή (όσο μικρή ή μεγάλη ) δεν κράτησε πολύ…
Λίγες μέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων, επικοινώνησε μαζί μου ο Δ/ντής του ΙΕΚ κ. Νικολαΐδης Θέμης και μου είπε ότι ο κ. Σπίγκος του παράγγειλε τηλεφωνικά, πως «αν ο Πιπερίδης κάνει έστω και μια ώρα μάθημα», ο Δήμος θα αρνηθεί τη φιλοξενία του ΙΕΚ στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Μετά από Μαραθώνια και συνεχή επί τριημέρου επικοινωνία ο κ. Γούναρης δέχθηκε η εκπαίδευση να γίνει στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου όπου και είναι υπεύθυνος. Όμως την επόμενη μέρα ο κ Γούναρης, εξαναγκασθείς προφανώς, επικοινώνησε πάλι με το Δ/ντή του ΙΕΚ και του ανακοίνωσε ότι "η πολιτική του Δήμου είναι ο Πιπερίδης να μην κάνει ούτε μια ώρα μάθημα σε κανένα Παιδικό Σταθμό".
Σε ρεπορτάζ όμως τοπικής εφημερίδας, ο κ. Σπίγκος όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα, άλλαξε γνώμη και επιχείρημα, λέγοντας ότι "όχι μόνο δεν θα επιτραπεί η είσοδος του Πιπερίδη στους Παιδ. Σταθμούς της ΔΕΤΠΑΚ, αλλά δεν θα επιτραπεί και σε κανέναν άλλο συνοδό καθηγητή". Ο λόγος, όπως δήλωσε, είναι ότι «ουδέποτε εμείς δεν δεχόμασταν την έννοια του επικεφαλής στους Παιδικούς, γιατί οι Π.Σ έχουν διοίκηση και επικεφαλής και δεν χρειάζονται άλλους.»
Το επιχείρημα αυτό όμως του Αντιδημάρχου δεν ευσταθεί καθώς μόλις την προηγούμενη χρονιά που ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της ΔΕΤΠΑΚ πραγματοποιούνταν πρακτικές με τη συνοδεία εκπαιδευτών, ώστε οι τελευταίοι να τους ελέγχουν και παράλληλα να τους βαθμολογούν.
Αναγκάστηκα τότε να ζητήσω την προστασία του Εισαγγελέα και τότε αυτόματα λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Κανείς δε με εμπόδισε να συνοδεύσω τους εκπαιδευόμενους του ΙΕΚ στον 10 Παιδικό Σταθμό.
Την ίδια ακριβώς μέθοδο χρησιμοποιεί και σήμερα σε μερίδα εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, λέγοντάς τους πως αν προσφύγουν στη δικαιοσύνη θα απολυθούν!!!
Επειδή εκτιμώ ότι οι ενέργειες αυτές της Δημοτικής Αρχής αποτελούν βάναυση καταπάτηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων εργασιακών μας δικαιωμάτων και μας προσβάλουν και παράλληλα μας προκαλούν ως ενεργούς και ελεύθερους πολίτες, πιστεύω πως είναι απολύτως αναγκαία η ενεργοποίηση των θεσμών και κυρίως των ελεγκτικών μηχανισμών.
Θέλω να απευθύνω μια έκκληση προς όλους τους κιλκισιώτες, εργαζόμενους και μη, να αντισταθούν, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς. Να μην υποστούμε την ταπείνωση να τους προσκυνήσουμε για κάτι που θεωρείται αυτονόητο και σε τριτοκοσμικές ακόμη χώρες, το δικαίωμα στην εργασία.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ! Γιατί αύριο θα ‘ρθει και η δική σου η σειρά… Αλλά τότε, δεν θα υπάρχει κανείς για ν’ αντιδράσει.