Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2025, 2:16:25 μμ
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:06

Να πράξουν τα δέοντα

Τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προσπάθεια του νομού τείνει να καταστεί η αναξιοπιστία των ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα ο πλημμελής έλεγχος της ρυπογόνας λειτουργίας ορισμένων βιομηχανιών δεν επιφέρει απλώς πλήγματα στο περιβάλλον του νομού.

Εμπεδώνει στη συνείδηση του πολίτη και των συλλογικών του φορέων το αίσθημα πως δεν αρκούν οι τεχνοκρατικά άρτιες μελέτες, αφού στην πράξη δεν θα εφαρμοστούν χωρίς κανείς να επιβάλει κυρώσεις και να επαναφέρει στην τάξη τους ατακτούντες.
Αντί λοιπόν να αγανακτούν -κι όταν έχουν δίκιο-ενίοτε οι έχοντες την ευθύνη της λειτουργίας των ελεγκτικών υπηρεσιών για την αναιτιολόγητη απόρριψη επενδυτικών πρωτοβουλιών ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους κι ας πράξουν τα δέοντα.