Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 7:46:12 πμ
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:25

Νίκος Σιάνας : Εκλογές 2009

Στο ίδιο επικίνδυνο “έργο θεατές” αλλά και συγχρόνως και συνπρωταγωνιστές για μια ακόμη φορά τα κόμματα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Οι Τούρκοι, επειδή το χρώμα στη Θράκη δεν του βοηθάει στον διαχωρισμό των ανθρώπων, ανακάλυψαν την καταγωγή και την θρησκεία προκειμένου να κάνουν τη δική τους εκλογική “εκστρατεία” στη Θράκη. Αλήθεια ποιό (άλλο) κράτος άραγε θα ανεχόταν τέτοια ανάμειξη στα εσωτερικά του;


Με στρατηγείο πάντα το τούρκικο προξενείο στην Κομοτηνή και με την ίδια μέθοδο και τακτική εδώ και είκοσι χρόνια εξαγοράζουν, απειλούν και τραμπουκίζουν ανενόχλητοι. Στις ευρωεκλογές η γραμμή του Προξενείου προς τους μουσουλμάνους της Θράκης ήταν να ψηφίσουν λευκό, στις εκλογές του Οκτωβρίου το σύνθημα ήταν “η ψήφος το Τούρκου σε Τούρκο”.
Σύνθημα που θυμίζει απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, όπου οι λευκοί ήταν οι ανώτεροι και οι μαύροι οι κατώτεροι, όλα τα καθόριζε το χρώμα των ανθρώπων και όχι η αξιοσύνη και η ιδεολογία του κάθε ανθρώπου χωριστά. Όσοι λοιπόν είναι Τούρκοι αξίζουν την ψήφο μας, όσοι δεν είναι Τούρκοι είναι καταραμένοι... Η ισλαμική θρησκεία στην υπηρεσία της Τουρκικής προπαγάνδας “...κάθε ψήφος που πηγαίνει στον Στυλιανίδη και στον Πεταλωτή είναι αμαρτία...” δήλωνε ο “μετριοπαθής” Ιλχάν Αχμέτ της Ν.Δ. π δε Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε ότι “η ψήφος είναι ιερή και εκπορεύεται από το Θεό” αφερίμ μπρε.
Ο βασικότερος τους στόχος και αυτή τη φορά οι Πομάκοι, που δεν είναι και ποτέ δεν ήταν Τούρκοι. Στα απομακρισμένα Πομακοχώρια, κομματάρχες του τουρκισμού εξαγοράζουν, απειλούν και εκβιάζουν, θέλουν τους Πομάκους σε γκέτο, απομονωμένους, καθυστερημένους, γιατί έτσι μόνο μπορούν να διαπραγματεύονται τις ψήφους τους “πακέτο”. Αυτό το “πακέτο” είναι το χρυόμμαλο δέρας, γι’ αυτό το πακέτο ψήφων, πολύτιμο στις μεταξύ τους διαμάχες, κάνουν τεμενάδες οι έλληνες άρχοντες, δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές κλείνουν τα μάτια στις εθνικιστικές προπαγάνδες της Τουκρίας, κλείνουν τα αυτιά στις διαμαρτυρίες των Πομάκων που αρνούνται να γίνουν Τούρκοι.
Αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι του τούρκικου επεκτατισμού, που προσπαθεί να κάνει τη Θράκη “γκρίζα ζώνη”, σιγοντάρει ξεδιάντροπα και από τα ελληνικά κόμματα, τα οποία ελπίζουν και προσδοκούν στην βλακώδης αποκαλούμενη μειονοτική ψήφο. Πρώτες και καλύτερες στο παιχνίδι οι αυτοαποκαλούμενες, προοδευτικές δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη έδωσε ρεσιτάλ με τη συμμαχία που σύνηψε με εθνικιστικά στοιχεία από το χώρο των μουσουλμάνων προφανώς στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας έγινε και η επερώτηση του Ψαρριανύ περί εικόνων και συμβόλων στα σχολεία και δημόσιους χώρους της χώρας μας προφανώς και σ’ αυτή την περίπτωση οι “προοδευτικοί” μας αποδείχνουν την αριστεροσύνη τους, υιοθετώντας τους εθνικισμούς των οιωνδήποτε άλλων, Τούρκων, Αλβανών, Σκοπιανών και Βισιγότθων, τους ενοχούν μόνο οι Έλληνες που τολμούν να αναφέρουν έστω και τη λέξη Ελλάδα. Είναι αυτοί οι προοδευτικοί που ανακάλυψαν Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, αλλά αγνοούν προκλητικά τους Πομάκους, επειδή δηλώνουν Έλληνες ανα δήλωναν κάτι άλλο θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο. Ενοχλούνται πολύ αν κάποιος Μητροπολίτης αναφερθεί σε εθνικά θέματα,  κάνουν όμως μονίμως, “γαργάρα” τις εθνικιστικές κορώνες των μουφτήδων. Και άντε αυτοί παριστάνουν τους ιεροκύρηκες, τους φιλάνθρωπους, τους αντιρατσιστές, τους πονόψυχους κ.τ.λ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, γιατί στουθοκαμηλίζουν, γιατί παρακολουθούν με τέτοια απάθεια την δράση του τουρκικού Προξενείου.
Υ.Γ. Στην ετήσια σύνοδο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΑΣΕ  στην Βαρσοβία (29.09.20090 συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Δυτικοθρακιωτών Τούρκων Ευρώπης, της οποίας τα επιχειρήματα έμειναν στον αέρα, γιατί παρών ήταν αντιπροσωπεία του Πανελλήνιας συλλόγων Πομάκων (με έδρα την Κομοτηνή) οι οποίοι έθεσαν ωμά το θέμα της καταπίεσης και της τρομοκρατίας που υφίστανται εκ μέρους μηχανισμών που υποστηρίζονται και ενθαρρύνονται πολιτικά και οικονομικά από το Τουρκικό κράτος, είτε απευθείας είτε μέσω του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.