Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 7:37:21 μμ
Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 22:24

Νίκος Σιάνας : Στον απόηχο της Εθνικής Επετείου

Συντάκτης:

Πέρασαν 198 από την εθνεγερσία του 1821, την μνήμη της οποίας τιμήσαμε πρόσφατα. Το υπόδουλο Γένος μας μέσω της παιδείας άρχισε να έχει συναίσθηση της ιστορίας και της κληρονομιάς του.

Με αυτά τα εφόδια οι πρόγονοι μας άρπαξαν τ’ άρματα, δίνοντας όρκο, ή να ξεσκλαβωθούν ή να πεθάνουν όλοι, έχοντας κρυμμένα βαθιά μέσα στην ψυχή τους τις αξίες και τις αρχές του ελληνισμού και παρά τα όποια λάθη (εμφύλιοι πόλεμοι) αγωνίστηκαν και πέτυχαν αυτό που όλοι θεωρούσαν ανέφικτο.
Στη σημερινή Ελλάδα που έχει παγιωθεί κυρίως η ηθική κρίση βλέπουμε ότι κλιμακώνεται μια συστηματική εκστρατεία από κατ’ επίφασιν «ιστορικούς» για την απαξίωση και εξευτελισμό τόσο των ηρώων αλλά και της επανάστασης, αμφισβητώντας συγχρόνως και το σωτήριο για το Γένος ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
Αυτή η απαξίωση βλέπουμε να συμβαίνει πολλές φορές με την χορήγηση κονδυλίων από το δημόσιο ταμείο, με μοναδικό πάντα στόχο να αποδομηθούν τα ιερά και όσια αυτού του τόπου. Έτσι τις ημέρες του εορτασμού του Έθνους εμφανίζονται διάφοροι και λένε το κοντό και το μακρύ τους, σπιλώνοντας τους ήρωες και τα γεγονότα του ’21. Είναι δε τέτοιο το ανθελληνικό τους αφήγημα που δεν διστάζουν να τα χαρακτηρίσουν όλα αυτά μυθεύματα. Σε λίγο με το ζήλο που τους διακατέχει θα μας πουν ότι η ίδια η επανάσταση ήταν ένας μύθος, προκειμένου να αμαυρώσουν το σημαντικό γεγονός της ιστορίας μας.
Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών περιφέρουν το αριστερό αφήγημα ότι η επανάσταση ήταν ταξική. Ήταν, λένε οι αχρείοι, εξέγερση των φτωχών και όχι η επανάσταση ενός Έθνους. Σύνθημα και στόχος των εθνομηδενιστών και των «εκσυχχρονιστών» τίποτα ορθό, ισοπέδωση παντού, ο Ελληνισμός στο απόσπασμα, εθνικές αξίες, ιστορία, πολιτισμός και ορθοδοξία υπό διωγμό και αλλίμονο σε όποιον τολμήσει να τα υπερασπιστεί. Θα σπεύσουν οι αλιτήριοι να του αποδώσουν τον χαρακτηρισμό του φασίστα και του εθνικιστή.
Η ελληνική επανάσταση δεν προήλθε από τον δυτικό «Διαφωτισμό» όπως κάποιοι εσκεμμένα προσπαθούν να υπερτονίσουν, αλλά από την διάσωση της συνείδησης του Γένους από την ορθοδοξία. Η παιδεία που οργανώθηκε από την ορθόδοξη εκκλησία μας ακολούθησε το δρόμο του μαρτυρίου και της θυσίας για το ποίμνιο της.
Εάλω το έθνος , πατριωτισμός και εκκλησία ποινικοποιούνται και στον αντίποδα νομιμοποιούνται προκλητικά η αλητεία, η ασυδοσία και οι μολότωφ.
Ας αντισταθούμε επιτέλους όλοι μαζί στη «μόδα» του ανθελληνισμού και του αντιχριστιανισμού. Ας υψώσουμε το ανάστημα μας και τη φωνή μας ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν να ακυρώσουν ακόμη και την επανάσταση του ’21, να σπιλώσουν τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Μεγάλου Αγώνα. Ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας τα λόγια του φλογερού Παπαφλέσσα , «… μην καταδεχτείτε να σας κατηγορήσει ο κόσμος και η ιστορία…» έγραφε στις 23 Μαρτίου του 1821 σ’ ένα γράμμα του στους πατριώτες.
Εμείς σήμερα, δύο αιώνες μετά την μεγάλη εθνεγερσία, θα επιτρέψουμε στην ιστορία να μας καταγράψει ως συμμέτοχους της εθνικής κατρακύλας; Θα επιτρέψουμε στους γνωστούς μπροστάρηδες να συνεχίσουν ανεμπόδιστα το ανθελληνικό τους έργο;
Υ.Γ.: Σε χωριό του νομού μας, την Καθαρή Δευτέρα εδώ και χρόνια πραγματοποιείται το καρναβάλι. Μια πολύχρονη προσπάθεια που δίνει διέξοδο στον κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Στους διοργανωτές αλλά και σ’ όλο το χωριό αξίζει κάθε έπαινος για αυτή τους την προσπάθεια. Όμως οι υπεύθυνοι του καρναβαλιού ας είναι πιο προσεκτικοί με την θεματολογία των ομάδων που συμμετέχουν σ’ αυτό. Ήταν απαράδεκτο το θέαμα της ομάδας των καρναβαλιστών που παρέλασαν μεταμφιεσμένοι ως ιερείς κρατώντας μάλιστα στα χέρια τους το ιερό σύμβολο του Χριστιανισμού, τον Σταυρό. Ήταν μια εικόνα προσβλητική και απαράδεκτη που σχολιάστηκε αρνητικά από τον κόσμο.
Καλή η σάτιρα, καλό και το καρναβάλι, όμως δεν χρειάζεται να προσβάλλουμε με τόση ελαφρότητα τα ιερά και όσια μας, την θρησκεία και κάθε θρησκεία.