Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 11:57:20 πμ
etpa
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 21:33

Ο… Τζέρι έκανε το θαύμα του και στο νοσοκομείο του Κιλκίς

Συντάκτης:

Του Κώστα Τερζενίδη. 

Το διάστημα αυτό παρακολουθώ –με μια δόση έκπληξης- τη θρυλική αμερικάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων Τομ και Τζέρι, που αν και αμερικάνικη ομολογώ πως ακόμα μου αρέσει. Η έκπληξή μου έχει να κάνει με το γεγονός πως τα τελευταία επεισόδια αυτής της… σειράς είναι γυρισμένα στο Κιλκίς και προβάλλονται με επιτυχία στο πανελλαδικό κοινό!

Ο Τζέρι, το θρυλικό ποντικάκι της σειράς έκανε –λέει- την εμφάνισή του στο νοσοκομείο του Κιλκίς και όπως τόχει συνήθειο, αναστάτωσε τους πάντες! Άρχισε να τριγυρνά από κλινική σε κλινική, με τις νοσοκόμες –σε ρόλο Τομ- να το κυνηγούν μέσα σε θαλάμους ασθενών, με τους γιατρούς να παρατούν ασθενείς και να τρέχουν ξωπίσω του αλαφιασμένοι και με τις σύριγγες ανά χείρας, αλλά που να πιαστεί ο… Τζέρι.

 

Τελικά, επιστρατεύτηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (γνωστή και ως ΠΟΕΔΗΝ), που τελευταία ειδικεύεται στο κυνήγι ερπετών και τρωκτικών, κι έστησε τις φάκες της. Και αποδείχτηκε αποτελεσματική! Ο Τζέρι πιάστηκε στη φάκα της, φωτογραφήθηκε, βιντεοσκοπήθηκε για τις ανάγκες της σειράς και προβλήθηκε σε πανελλήνια πρώτη. Εφημερίδες, τηλεοράσεις και site πανηγύριζαν για ημέρες.

Ο… Τζέρι του Κιλκίς είχε την τιμητική του: «Παρέλαση ποντικιών στο Γενικό Nοσοκομείο Κιλκίς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ» ή «Τα ποντίκια κάνουν... πάρτι στο Νοσοκομείο Κιλκίς». Μερικοί …δημοσιογράφοι (που δεν ξέρουν κατά που πέφτει το Κιλκίς) έδωσαν κι έναν πιο δραματικό τόνο, «Νταχάου το νοσοκομείο του Κιλκίς»!

Ο… Τζέρι του Κιλκίς είχε κάνει και πάλι το θαύμα του, όχι αναστατώνοντας ένα σπίτι, αλλά μια ολόκληρη χώρα. Βοήθησε βέβαια και ο Τομ (η ΠΟΕΔΗΝ) που τον πήρε στο κατόπι, αλλά αυτή είναι η δουλειά του γάτου, του Τομ (της ΠΟΕΔΗΝ), να κυνηγά ποντίκια…!

Δεν έχασα κι εγώ ευκαιρία και τάβαλα με τον τυπογράφο μας. Πριν από μέρες, και μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας του τυπογραφείου μας στο Μεταλλικό και στο ισόγειο του κτιρίου, εντοπίστηκε ένα ποντικάκι. Και ο αθεόφοβος το εξολόθρευσε με λίγο φαρμακάκι σε δυο γωνιές, χωρίς να σηκώσει θόρυβο, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς βρε αδελφέ να το κάνει σήριαλ. Και τώρα χτυπάμε το κεφάλι μας. Όχι για την απώλεια του… Τζέρι του Μεταλλικού, αλλά που δεν το χειριστήκαμε το θέμα με μεθόδους σύγχρονου μάρκετινγκ. Θα στέλναμε μια φωτογραφία του ποντικιού στην ΠΟΕΔΗΝ και θα μας προέβαλαν δωρεάν τα ΜΜΕ όλης της χώρας για 2-3 ημέρες. Ξέρετε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα χρειάζονταν να πληρώσουμε για μια τέτοια προβολή;

Αφήστε που μ’ εξέπληξε και η ψυχραιμία του τυπογράφου. Όταν τον ρώτησα, «καλά βρε Γιώργη, ερμητικά κλειστά όλα τα κουφώματα, χαραμάδα δεν αφήσαμε στις αλουμινοκατασκευές μας, πως μπήκε ο ποντικός στο τυπογραφείο;» τι γύρισε και μου είπε, με μια απερίγραπτη ηρεμία; «Σιγά το κατόρθωμα, σιγά το περίεργο. Στην ύπαιθρο ζούμε, τριγύρω οικόπεδα και χωράφια, λίγο την πόρτα να ξεχάσουμε ανοιχτή, μπορεί να τρυπώσει ένα ποντικάκι. Μην κάνεις έτσι, αφεντικό».

Τι λες βρε Γιώργη. Εδώ κοτζάμ ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία σου λέει) ανακάλυψε ένα ποντίκι και ξεσήκωσε τον κόσμο όλο. Σήριαλ το έκανε σε πανελλαδική προβολή κι εμείς θα το… θάψουμε το γεγονός; Ανακαλύψαμε τον… Τζέρι του Μεταλλικού και θα το αφήσουμε επικοινωνιακά ανεκμετάλλευτο; Κοτζάμ Δημοσιογραφικός Οργανισμός, η δουλειά μας είναι η επικοινωνία και θα μας βάλει τα γυαλιά μια ΠΟΕΔΗΝ; Αχ αυτοί οι νέοι, όλα επιπόλαια τα παίρνουν.

Κι επειδή, εμείς οι δημοσιογράφοι πρέπει όλα να τα βγάζουμε στη φόρα και να λέμε την αλήθεια στο λαό, σας αποκαλύπτω κι ένα ακόμη τραγικό περιστατικό. Πέρσι το καλοκαίρι, πάλι ο τυπογράφος μας, ο Γιώργης(!) ανέβηκε πάνω στα γραφεία και πάλι με απόλυτη ψυχραιμία –στο ωχ αδελφέ είμαστε- μου λέει: «Χθες το μεσημέρι είδα ένα φίδι να διασχίζει τον απέναντι δρόμο». Σοκ και δέος. «Δηλαδή, ερχόταν προς εμάς, προς το τυπογραφείο;» ρώτησα έντρομος. Χαμογέλασε ο (ωχ αδελφέ) Γιώργος: «Όχι προς τα χωράφια πήγαινε...».

Το απόγευμα, βουρ στο γεωπόνο. Τρία μαγικά (και πανάκριβα) κουτιά μου έδωσε, για να διώχνουμε τα φίδια από τη γειτονιά μας. Αν και με προειδοποίησε, αφού πρώτα έδωσα κοντά 70 ευρώ για τα τρία μαγικά κουτιά; «Κώστα, να το ξέρεις, το καλύτερο φάρμακο για φίδια και ποντίκια είναι να ρίχνεις λίγο φαγητό στις γάτες του χωριού για να τριγυρνούν και στο οικόπεδό σας. Μόνο αυτές τα καταφέρνουν απόλυτα…».

Το θυμήθηκα τώρα το… "φιδάκι ο Διαμαντής", γιατί πάλι η ΠΟΕΔΗΝ είχε ξεσηκώσει τον κόσμο πέρσι για ένα φιδάκι που εντοπίστηκε λέει στα πλυντήρια του νοσοκομείου Κιλκίς. Μόνο που στην περίπτωση αυτή η πανελλαδική προβολή του σήριαλ έγινε χωρίς φωτογραφίες και βίντεο. Μας έβαλε και πάλι τα γυαλιά στην επικοινωνία η ΠΟΕΔΗΝ.

Και φιδάκι είδαμε στο Μεταλλικό και ποντικάκι είχαμε, αλλά αφήσαμε επικοινωνιακά ανεκμετάλλευτο το γεγονός. Ομολογουμένως, πλήρης αποτυχία για το Δημοσιογραφικό Οργανισμό μας. Την άλλη φορά όμως ξέρουμε τι θα κάνουμε. Μια φωτογραφία στην Ομοσπονδία Τυπογράφων, μια καταγγελία από τον (ωχ αδελφέ) Γιώργη, για “τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζεται”, και να δείτε τη δημοσιότητα που θα εξασφαλίσουμε. Ο… Τζέρι του Μεταλλικού θα κάνει θραύση και θα χαμογελά θριαμβευτικά για την παρουσία του, όπως κάνει και στη γνωστή αμερικάνικη σειρά! Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι, κατά πως θάλεγε και ο Οβελίξ.

* Με το συμπάθιο, αλλά οι κάτοικοι του Κιλκίς ενδιαφέρονται για το πώς θα λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τρίτη πτέρυγα του νοσοκομείου και τα χειρουργεία της, πως θα στελεχωθεί το ίδρυμα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πως θα βελτιωθεί ο εξοπλισμός και οι συνθήκες στις παλιές πτέρυγες, πως μπορεί το νοσοκομείο του Κιλκίς να καταστεί ένα περιφερειακό ίδρυμα που –όπως και στο παρελθόν με τις ορθοπεδικές του κλινικές- θα φιλοξενεί ασθενείς και εκτός νομού, πως και το αν μπορούν τα σύγχρονα χειρουργεία του να υποδέχονται για επεμβάσεις χειρούργους και τους ασθενείς τους από τη Θεσσαλονίκη, πως…