Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 11:13:37 μμ
etpa
Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 06:30

Σάββας Μαγλουσίδης : 68 εκκλησάκια κάτι μας λένε…

Συντάκτης:

Μπορεί να λείπουν τα φωσφορούχα κολωνάκια, στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου Κιλκίς – Πολυκάστρου, αλλά υπάρχουν τα 68 εκκλησάκια στις δύο άκρες του! Ναι! Πολύ καλά διαβάσατε! 68 εκκλησάκια για να θυμίζουν τους ανθρώπους εκείνους που σκοτώθηκαν ή σώθηκαν σαν από θαύμα, εξ αιτίας ενός οδοστρώματος που μοιάζει με φύλλο κρούστας, που είναι γεμάτο λακκούβες, γεμάτο παγίδες και, πολύ συχνά, δεν υπάρχει διαγράμμιση.


Γνωστό ότι η πραγματικότητα, στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας μας, είναι τραγελαφική, αλλά το πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ, όλοι οι οδηγοί μαζί, για να απολαμβάνουμε τους ανασφαλείς δρόμους της Ελλάδας, που καμία διαφορά δεν έχουν από το γνωστό γύρο του θανάτου..! Το σωστό θα ήταν «να πληρώνει το κράτος τους πολίτες που καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα», αλλά στην Ελλάδα και πληρώνεις και πεθαίνεις…
«Στις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να πληρώνεις αρκετά, αλλά οι δρόμοι είναι λάδι και με προσεγμένη σήμανση… Εδώ, όταν βρίσκομαι, νοιώθω σαν σε αφρικανική χώρα και από πάνω πληρώνουμε για τις τρύπες που διαρκώς πολλαπλασιάζονται! Αυτό λέγεται δόλια κρατική τοκογλυφία! Καθημερινά, σκοτώνονται πολύ περισσότεροι άνθρωποι, από μέρη όπου υπάρχει πόλεμος…», μου είπε ένας νταλικέρης που βγαίνει συχνά στην Ευρώπη.
Κάποιοι, που διάβασαν το μικρό αφιέρωμά μου για τα χάλια των δρόμων μας με τίτλο «ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ…», με συνεχάρησαν, αλλά το θέμα είναι να γίνει μαζική απαίτηση για να σταματήσει αυτή η αθλιότητα, που είναι και ύβρη προς όλους εκείνους που βρίσκονται καθημερινά στους άθλιους δρόμους της Ελλάδας, αλλά και προς εκείνους, που ένα εκκλησάκι στην άκρη του δρόμου γίνεται σύμβολο-κραυγή για την Ελλάδα που σκοτώνει τα παιδιά της!
Κύριοι εκπρόσωποι του Κράτους στο νομό, ως υπεύθυνοι, ξεκινήστε διαδικασίες! Δεν θέλουμε άλλα εκκλησάκια στους δρόμους