Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 12:56:47 μμ
etpa
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 19:38

Κι όμως: ο δρόμος Νέας Σάντας – κόμβος Ασσήρου κατασκευάζεται

Συντάκτης:

Φαντάζει σχεδόν απίθανο, αλλά το διαπιστώσαμε «με τα ίδια μας μάτια μας». Η κατασκευή του δρόμου Νέας Σάντας – Κόμβος Ασσήρου με τον οποίο ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Κιλκίς – Θεσσαλονίκης προχωρεί με ταχείς ρυθμούς ή σε κάθε περίπτωση προχωρεί ύστερα από πολυετή αδράνεια.


Ο ανάδοχος εργολάβος του έργου μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών έργων ξεκίνησε και από τα δυο σημεία τις χωματουργικές εργασίες διάνοιξης της νέας διαδρομής. Ήδη οι εργασίες είναι ορατές καθώς πραγματοποιούνται παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο στο ύψος της Νέας Σάντας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στον οποίο απευθυνθήκαμε,  επιβεβαίωσε την ουσιαστική επανέναρξη των εργασιών και επικρατεί πλέον κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, κυρίως λόγω της προϊστορίας του έργου, ότι οι εργασίες κατασκευής θα συνεχιστούν απρόσκοπτα ώστε εντός του 2018 να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Σημειώνουμε επίσης ότι ευοίωνες είναι οι εξελίξεις και στο μέτωπο του δεύτερου οδικού έργου, αυτού της εισόδου Κιλκίς μέχρι τον κόμβο Μαυρονερίου.
Η λύση που επιλέχθηκε, δηλαδή η μεταβίβαση του έργου στον τρίτο ανάδοχο της δημοπρασίας με σύμφωνη γνώμη – πρόταση του αρχικού ανάδοχου και με το ίδιο ποσοστό έκπτωσης, δεν προσέκρουσε σε ενστάσεις και νομικές περιπλοκές.
Δοθέντος μάλιστα του «καλού ονόματος» του νέου κατασκευαστή, εκφράζεται αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα γίνει και η επανεκκίνηση των εργασιών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς , μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να εμφανιστεί και εγκατασταθεί στο εργοτάξιο ο νέος κατασκευαστής ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.