Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 5:30:58 πμ
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 20:03

Ματαιώνεται η μεγάλη Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς

Η μεγάλη καθιερωμένη Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, πήρε τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση, καταργώντας τις γιορτινές ημέρες που ζει η πόλη στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη.

 

Ο κ. Κυριακίδης τόνισε στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό των ΕΙΔΗΣΕΩΝ πως «αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και η προστασία των δημοτών από την πανδημία. Είναι ένα πλήγμα για την πόλη και την οικονομία της, για πολλούς από τους επαγγελματίες της, αλλά θα πρέπει να περιφρουρήσουμε την υγεία των δημοτών. Είναι αδύνατο να αποφύγουμε τους συνωστισμούς στην Εμποροπανήγυρη, ούτε και να εφαρμόσουμε την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Είναι μονόδρομος λοιπόν η ματαίωση των εκδηλώσεων».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σχετική απόφαση ματαίωσης της Εμποροπανήγυρης έχει λάβει η Κοινότητα Κιλκίς και αναμένονται και οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του δημοτικού συμβουλίου.