Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 12:19:36 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς  από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Τα γραφεία της ΔΕΥΑ ΚΙΛΚΙΣ σήμερα 6 Νοεμβρίου 2020, στο 2ο χιλ. Κιλκίς – Ξηρόβρυσης, θα παραμείνουν κλειστά λόγω ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στο προσωπικό της.

Μεγαλώνουν οι αποστάσεις ασφαλείας στους πάγκους της λαϊκής αγοράς Κιλκίς από μεθαύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, με τον επανακαθορισμό των χωροταξικών τους ορίων στα πέντε μέτρα, βάσει των ισχυόντων μέτρων που αντιστοιχούν στο επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου όπου έχει υπαχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του Covid-19. Για τον ίδιο λόγο ανεστάλη, όπως γνωστοποιήθηκε χθες, η παράλληλη υπαίθρια αγορά.

Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης και προειδοποίησης για πλημμυρικά επεισόδια, με πληρότητα επιστημονικών στοιχείων τα οποία θα διατίθενται σε ψηφιακή μορφή στην Πολιτική Προστασία και στο ευρύ κοινό, είναι το επιστέγασμα της σύμπραξης ΔΕΥΑΚ – Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αναστέλλεται η λειτουργία της παράλληλης υπαίθριας αγοράς, η οποία διεξαγόταν την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες με τη λαϊκή αγορά του Κιλκίς, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και περιορισμού της εξάπλωσης του Covid – 19.

Στα πλαίσια των Εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που αποφασίστηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 4829/02.11.2020) η ΔΕΥΑ Κιλκίς για λόγους υγιεινής και ασφάλειας ενημερώνει τους καταναλωτές ότι:

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (4-11-2020)

Επτά ιατρικές μονάδες του ΕΟΔΥ και των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ)  υποστηρίζουν τη μαζική δειγματοληψία των γρήγορων διαγνωστικών τεστ κορονοϊού (rapid tests) που προγραμματίζεται την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο χώρο του Δημαρχείου Κιλκίς από τις 10:00 έως τις 16:00.

Την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες συντήρησης του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς» προϋπολογισμού 39.556,00 ευρώ, υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης και ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Δημήτρης Κυριακίδης, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, κ. Παύλου Θωμαϊδη και υπηρεσιακών παραγόντων της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κιλκίς.

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται διευκρινιστικά ότι αναστέλλεται μέχρι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου μόνο η λειτουργία του Τμήματος Ελέγχου και Κατασκευών της Διεύθυνσης Δόμησης εξαιτίας της εκδήλωσης μεμονωμένου κρούσματος Covid -19.