Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 3:03:08 πμ

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 22:58

Πρόσληψη 25 εργατών καθαριότητας για 8 μήνες

Συντάκτης:

Την πρόσληψη συνολικά 25 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  διάρκειας οκτώ μηνών, για τον τομέα της καθαριότητας ανακοίνωσε ο Δήμος Κιλκίς.

Ο αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την περικοπή των συντάξεων, στη πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την φοροεπιδρομή… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Η άρνηση της Κομισιόν να παρατείνει τη «ζωή» και τη ροή χρηματοδότησης έργων των δήμων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ (2007-2013) δημιουργεί και στο ν. Κιλκίς προβλήματα με χαμένο το Δήμο Παιονίας, του οποίου δυο έργα δεν έχουν συμβασιοποιηθεί.

Για τη Γουμένισσα η 23η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία σταθμός, καθώς την ημέρα αυτή τιμάτε  και γιορτάζετε η επέτειος της απελευθέρωσης της από τον τουρκικό ζυγό πριν από 103 ολόκληρα χρόνια.

Το εργοτάξιο του έργου της κατασκευής του οδικού τμήματος ¨Κόμβος Μαυρονερίου-Είσοδος Κιλκίς¨ επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδ. Βεργίδης συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Π. Θωμαίδη και Μιχ. Καραμισάκη.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με μεγάλη επιτυχία η εβδομάδα δωρεάν προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής στο Δήμο Κιλκίς. Πάνω από 400 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης επισκέφθηκαν το κινητό πολυϊατρείο ''Ιπποκράτης'' στην πλατεία Ειρήνης και υποβλήθηκαν σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο (παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό, ωτορυνολαρυγγολογικό, ορθοπεδικό) από τοπικούς γιατρούς που συνέδραμαν πρόθυμα στην υλοποίησή του.

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών για θέματα ισότητας (ΚΕ.Θ.Ι.) Ειρήνη Ελένη Αγαθοπούλου είχε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

H  Προϊστάμενη  της  Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  στο  Κιλκίς  κα  Χονδροπούλου  με   τη  δημόσια  ανιστόρητη  δήλωσή  της  στην  εφημερίδα  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  της  16.09.2015  ότι  ο  Νομάρχης  Δρέλλιας  δεν  πρόσφερε  τίποτε  στον  τόπο  παρά  απλώς  έκανε  το  καθήκον  του,   ουσιαστικώς  προσπαθώντας  να  δικαιολογήσει  τα  αδικαιολόγητα  για  την  απαράδεκτη  απόρριψη της  καθ’ όλα  νόμιμης  απόφασης  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Κιλκίς  για  τη  μετονομασία  της  οδού  Νοσοκομείου  σε  οδό  Νομάρχη  Χρήστου  Δρέλλια  στο  Κιλκίς ( ουσιαστικώς επρόκειτο για  αποκατάσταση της  ιστορικής  αλήθειας  διότι  και  παλαιότερα  η  συγκεκριμένη  οδός  ονομαζόταν  Νομάρχη  Χρήστου  Δρέλλια )  και  ενεργώντας  ως  πολιτικό  πρόσωπο  και  όχι  ως  υπηρεσιακός  παράγοντας  υπέπεσε  σε  ένα  ακόμη  ατόπημα  υπεισερχόμενη  στη  σκοπιμότητα  της  σχετικής  απόφασης  και  όχι  αποκλειστικώς  στη  νομιμότητα  ως  είχε  υποχρέωση.  

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 15:39

Θα διορθώσουν το σοβαρό ατόπημα στην Παιονία

Συντάκτης:

Αναβλήθηκε στην Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης ύστερα από το αίτημα του μέλους της επιτροπής και αντιδημάρχου Παιονίας Γιάννη Αδαμόπουλου η συζήτηση για έγκριση ή μη  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας  για την ονοματοδότηση δρόμου της Γουμένισσας σε «οδό 4ης Νοεμβρίου 1944».

Περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ, όσα και η δαπάνη για τις απαλλοτριώσεις των ιδιοκτητών γης που θα καταληφθεί για τις ανάγκες κατασκευής του δρόμου: Είσοδος Κιλκίς-κόμβος Μαυρονερίου , κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ των ιδιοκτητών οι οποίοι δύνανται πλέον να τα εισπράξουν.