Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 6:13:28 μμ

Αυτοδιοίκηση

Απρόσμενες εξελίξεις είχαμε στο χώρο της πλειοψηφούσας παράταξης στο δήμο Κιλκίς με καταλύτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή!
Γράψαμε πως "η σκληρή δήλωση που έκανε ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαντώντας στο δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, απαξιώνοντας στην ουσία το θεσμικό ρόλο του δημάρχου, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και στελέχους της Ν.Δ., Γιάννη Τσογγίδη.

Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 22:04

Τα “θέλω” και “δικαιούμαι” του Δήμου Παιονίας

Συντάκτης:

Άρθρο του Χρήστου Γκουντενούδη στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ο Δήμος μας, ο Δήμος Παιονίας, είναι ένας ακριτικός δήμος στη Βόρεια Ελλάδα που αποτελεί την πύλη της Πατρίδος μας από και προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια πολίτες της χώρας μας και αλλοδαποί εισέρχονται και εξέρχονται οδικώς από τα σύνορα μας διά της εθνικής οδού ΠΑΘΕ η οποία κείται εντός του δήμου μας.

Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 21:02

"Ψήνεται" τρίτος δήμος στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Σύσκεψη κορυφαίων αυτοδιοικητικών στελεχών της Γουμένισσας, της Αξιούπολης και  του Ευρωπού  στο ...ουδέτερο Κιλκίς  με τις ευλογίες Παραστατίδη και Γεωργαντά και προσπάθεια γεφύρωσης όποιων διαφορετικών προσεγγίσεων με ένα κοινό στόχο ενόψει της αναθεώρησης του "Καλλικράτη".

Στο μέρος που την αφορά η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κιλκίς απέστειλε ανακοίνωση, κοινοποιώντας τις ενέργειές της στο θέμα των παράνομων αμμοληψιών που διενεργούνται κατά κόρον τις τελευταίες εβδομάδες στον Γαλλικό.
Η Υπηρεσία επενέβη ύστερα από μηνυτήρια ανφορά που κατατέθηκε και προκάλεσε τις δικές της ενέργειες.
Για την ευχερή κατανόηση των όσων καταγράφονται στην απάντηση της Υπηρεσίας Δόμησης, υπενθυμίζουμε ότι οι αμμοληψίες γίνονται σε αγρόκτημα με επίκληση της διαμόρφωσης του εδάφους (με ανώτατο όριο τα 80 εκατοσταά του μέτρου)

Ιδού λοιπόν τι αναφέρει η Υπηρεσία Δόμησης:

Θέμα : « Ενημέρωση σχετικά με Α/Α1/2017 Φάκελο Αυτοψίας της Υπηρεσίας μας »
Σχετικά: 1. Η με Α/Α 1/2017 έκθεση Αυτοψίας της Υπηρεσίας μας όπως αυτή διαβιβάστηκε με το ΑΠ 232/9-2-2017/ όπως αυτό έγινε ορθή επανάληψη στις 13/2/2017.
2. Η με Α.Π 202/6-2-2017 γνωστοποίηση εργασιών του άρθρου 4 παρ.3 του Ν. 4067/14) με α/α 1/6-2-2017 της Υπηρεσίας μας.
3. Η με Α.Π 254/10-2-2017 Μηνυτήριος αναφορά της Υπηρεσίας μας
Σας πληροφορούμε ότι το σχετικό 2 δεν αποτελεί καμίας μορφής έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή άδειας δόμησης, αλλά αποτελεί γνωστοποίηση εργασιών -συνήθως μικρής έκτασης- στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα κατά την δήλωση και την πρόθεση του ιδιοκτήτη.
Συνεπώς οι εργασίες που εκτελούνται χωρίς να περιγράφονται στο σχετικό 2 επισύρουν αυτοδίκαιη μη εγκυρότητα ως προς την έλλειψη ισχύος του εγγράφου.
Η υπηρεσία μας παρέστη στο αγροτεμάχιο 773 του αγροκτήματος Καμπάνη μετά από το Α.Π. 1016/49/126-α έγγραφο του Α.Τ. Ν. Σάντας για να διαπιστώσει αν οι εργασίες που εκτελούνται στο εν λόγω αγροτεμάχιο είναι σύμφωνες με το σχετικό 2. Κατά την αυτοψία της υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει εργασίες πέρα από τον νόμο και το περιεχόμενο του σχετικού 2, ως εκ τούτου αυτό (το σχετικό 2) έχει εκπέσει της εγκυρότητας του και της ισχύος του και γι αυτό η ΥΔΟΜ προέβη σε καταγραφή και προστιμοποίηση των εργασιών που εκτελούνταν.
Η Υπηρεσία Δόμησης κατά τον νόμο είναι αρμόδια για εργασίες που σχετίζονται με εργασίες δόμησης. Κατά την αυτοψία της Υπηρεσία μας διαπιστώθηκε, πέρα από την υπέρβαση των εργασιών που περιγράφονταν στο σχετικό 2 για τις οποίες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και κυρώσεις, ότι οι εργασίες που εκτελούνταν δεν είχαν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα τις κατέτασσαν στις εργασίες δόμησης. Συνεπώς η αδειοδότηση,
η επιτήρηση, ή και η περαιτέρω προστιμοποίηση και ποινικοποίηση των εργασιών αυτών από άλλες αρχές δεν αποτελούν αρμοδιότητα ή υποχρέωση της Υπηρεσίας μας.
Επίσης σημειώνουμε ότι η Αστυνομική Αρχή με την παραλαβή της εκθέσεως αυτοψίας διακόπτει αμέσως χωρίς άλλη ειδοποίηση τις οικοδομικές εργασίες και παρακολουθεί την τήρηση της διακοπής.

Κατηγορούμενος για υπεξαίρεση παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού ωδείου, στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου κατηγορείται ότι ιδιοποιούνταν χρήματα από τα δίδακτρα των μαθητών ενώ φέρεται ότι "φούσκωνε" τις αμοιβές των μουσικών.

Δημοτική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από το δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Μπαλάσκα, τους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Σοφία Τσισμαλίδου και Αθανάσιο Καραγκιόζη, πραγματοποίησε επίσκεψη στον αδελφοποιημένο με το Δήμο Κιλκίς Δήμο Λατσιών στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής μας επετείου.

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ανακοινώνεται στους δημότες της πόλης του Κιλκίς:
- πριν αποθέσουν τα προϊόντα των κηπευτικών εργασιών τους (κλαδέματα, θάμνους, χόρτα κ.α.) στα πεζοδρόμια να ενημερώνουν την υπηρεσία προκειμένου τα συνεργεία καθαριότητας να μεταβαίνουν προγραμματισμένα επί τόπου και να τα παραλαμβάνουν.

Συνεδριάζει το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο του  Δικτύου  Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.Α.Ν.) στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 75-77 στο Πολύκαστρο.
Ο Δήμος Παιονίας συμμετέχει δια του Δημάρχου κ. Γκουντενούδη Χρήστου στο Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝ ως ιδρυτικό μέλος. Το Δίκτυο Πόλεων Δ.Ε.Π.Α.Ν. περιλαμβάνει μια σειρά από οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.
Στη συνεδρίαση του Σαββάτου θα συμμετέχουν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων μελών του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝ.

Το ζήτημα της συμμετοχής ή μη του Δήμου Κιλκίς στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αποτέλεσε το πεδίο αντιπαράθεσης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τους τελευταίους μήνες και οι εφημερίδες μας έπραξαν το αυτονόητο.
 Αφού εξαντλήθηκε και η προθεσμία (20 Φεβρουαρίου 2017)  της δεύτερης πρόσκλησης της Διαχειριστικής Αρχής προς τους δήμους απευθύνθηκαν στη Διαχειριστική Αρχή της Π.Κ.Μ. και ζήτησαν επίσημη απάντηση για τις κατατεθείσες προτάσεις και την τύχη τους.

Ο Δήμος Κιλκίς και η Κοινωφελής Δημοτική  Επιχείρηση Κιλκίς  (ΚΔΕΚ) ως Εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ,  την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ώρα  09:00 π.μ. - 16:00 μ.μ.  και  την Πέμπτη 30-03-2017 ώρα 08:00 π.μ. - 16:00 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν για τους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής (ΤΕΒΑ) διανομή των εξής τροφίμων: