Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 7:25:52 μμ
etpa
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 20:57

Πρόταση Α. Δημάκη για διοργάνωση πανελληνίου συνεδρίου στο Κιλκίς για θέματα ισότητας

Συντάκτης:

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κιλκίς Άννα Δημάκη συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την ισότητα των φύλων. Προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Γεν. Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του υπ. Εσωτερικών Φωτεινή Κούβελα η οποία ανακοίνωσε δύο σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα προωθηθούν προς ψήφιση προσεχώς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η πρώτη αφορά την επικύρωση και ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβαση Κωνσταντινούπολης) και η δεύτερη  την κατάθεση νομοσχεδίου με το οποίο εξειδικεύονται οι κανόνες που απορρέουν από την αρχή της ισότητας των φύλων και διασφαλίζεται η εφαρμογή της αρχή της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών για όλα τα μέλη του κοινωνικού συνόλου.


Σε κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κιλκίς με την κα Κούβελα τη συνεχάρη για το έργο της Γεν. Γραμματείας Ισότητας Φύλων ενώ της επισήμανε  ότι για να εξαλειφθούν οι ανισότητες σε όλα τα επίπεδα μέσα στην κοινωνία θα πρέπει η Γεν. Γραμματεία να συνεργαστεί πιο στενά και να  ενεργοποιήσει όλες τις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας της επικράτειας προκειμένου να υπάρξει κοινή γραμμή πλεύσης.
Παράλληλα η κα Δημάκη πρότεινε τη διοργάνωση διήμερου πανελλήνιου συνεδρίου στο Κιλκίς, υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμματείας Ισότητας Φύλων, με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας για να γίνει μια πρώτη μεταξύ τους γνωριμία, να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις για θέματα ισότητας και να ενημερωθούν πληρέστερα σχετικά με τις δραστηριότητες της Γεν. Γραμματείας.