Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, 9:44:00 μμ
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 19:54

Βραχνάς οι κάδοι – σκάφες για τα ογκώδη απορρίμματα στο δήμο Κιλκίς

Σε μεγάλο βραχνά εξελίσσεται η διαχείριση των μεγάλων κάδων – σκαφών από το δήμο Κιλκίς λόγω της απαράδεκτης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς δημοτών.
Δεκάδες τέτοιοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί έξω από οικισμούς και αναμένεται σύντομα να αυξηθεί ο αριθμός τους. Πρόκειται για τους κάδους που δέχονται μεγάλα-ογκώδη αντικείμενα και μεταφέρονται από ειδικό φορτηγό του δήμου για το άδειασμά τους.


Σχετική αναφορά έκανε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής, τονίζοντας τις ευθύνες των δημοτών για τις μικρές χωματερές που δημιουργούνται γύρω από τους κάδους – σκάφες και ζήτησε την επιβολή προστίμων στους ασυνείδητους πολίτες. Μάλιστα, πρότεινε να τοποθετηθούν σε ορισμένα σημεία και ειδικές κάμερες, ώστε να εντοπιστούν οι παραβάτες.
Με την επισήμανση του κ. Παζαρτζικλή συμφώνησε και η αρμόδια αντιδήμαρχος καθαριότητας Κατερίνα Ζιούτα. Η αντιδήμαρχος σημείωσε πως είναι εύκολο για τους πολίτες που μεταφέρουν ογκώδη αντικείμενα να τα αδειάζουν έξω από τον κάδο, αλλά αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη συνέχεια, αφού ο οδηγός του ειδικού φορτηγού δεν μπορεί να μαζέψει τα αντικείμενα και βρίσκει έναν άδειο κάδο για μεταφορά.
Η κα Ζιούτα έκανε ειδική αναφορά και στους κάδους – σκάφες που υπάρχουν έξω από τα κοιμητήρια της Κρηστώνης, τονίζοντας αρχικά πως η φωτιά στην περιοχή δεν ξεκίνησε από τα σκουπίδια της περιοχής αυτής, όπως γράφτηκε. Οι κάδοι από το συγκεκριμένο κομβικό σημείο αδειάζουν δυο φορές την εβδομάδα, παρά ταύτα πάντα βρίσκονται ασυνείδητοι πολίτες που πετούν τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους.