Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 2:22:13 μμ
etpa
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 10:02

Στον "αέρα" 85 εργάτες καθαριότητας σε Κιλκίς-Παιονία

Συντάκτης:

Δεν πρόλαβαν να χαρούν την απόφαση της κρατικής περιφέρειας που ακύρωσε την πράξη απόλυσής τους από το Δήμο Κιλκίς οι πρώτοι 13 συμβασιούχοι του Δήμου Κιλκίς που προσέφυγαν κατ' αυτής, αναλαμβάνοντας μάλιστα εργασία.


Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημοσιοποίησε την από μακρού χρόνου αναμενόμενη απόφασή της η οποία έπεσε σαν  "κεραμίδα"  στα κεφάλια τους.  Το Ελεγκτικό (σε χωριστές ρεπορτάζ καταγράφουμε και την απόφαση και τις αντιδράσεις κυβέρνησης, κομμάτων και των ίδιων των συμβασιούχων) ουσιαστικά έκρινε ως αντισυνταγματικές τις ανανεώσεις συμβάσεων που επέβαλε στα τέλη του 2016 (μέχρι ολόκληρο το 2017) η κυβέρνηση κρίνοντας παράνομη και την πληρωμή τους για τον χρόνο που εργάστηκαν.
Η απόφαση δημιουργεί μείζονα προβλήματα για τους 85 συμβασιούχους (53 στο δήμο Κιλκίς και 32 στο δήμο Παιονίας) αλλά  συνάμα εκθέτει την κυβέρνηση που επέμενε ότι δεν υφίσταται θέμα αντισυνταγματικότητας, ενώ προφανέστατα ναρκοθετεί τις υπηρεσίες καθαριότητας που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους συμβασιούχους.
Ήδη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ προανήγγειλαν αντιδράσεις με απεργία την Πέμπτη 22 Ιουνίου και κλιμακωτές μορφές αγώνα. Ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι τόσο οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνουν σε περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας.  Με τα σκουπίδια να κάνουν την εμφάνισή τους κατακαλόκαιρο.