Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 1:49:02 μμ
etpa
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 11:17

Τα καπάκια της ΔΕΥΑ Κιλκίς σε τρεις φάσεις…

Συντάκτης:

Τον περασμένο Οκτώβριο γράψαμε για τα πλαστικά και εύθραυστα πλακάκια της ΔΕΥΑ Κιλκίς: Οι φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης (Μ. Φωτίου) είναι απολύτως εύγλωττες.

 

Στη μια το σπασμένο καπάκι του φρεατίου της ΔΕΥΑ Κιλκίς καραδοκεί για να σπάσει πόδια, κεφάλια, εκείνων των άτυχων που δεν θα το δουν και θα το πατήσουν. Όπως πριν λίγους μήνες συνέβη με έναν άτυχο δημότη που έσπασε το πόδι του στην Περικλέους.

Στη δεύτερη φωτογραφία το φρεάτιο καλυμμένο με πρόχειρα σπαράγματα τσιμεντόπλακας από πολίτες της περιοχής. Για να προστατεύσουν εαυτούς και αλλήλους.

Ο εργολάβος πάντως που έβαλε τα πλαστικά φρεάτια είναι σύννομος. Κανείς δεν τον υποχρεώνει να βάλει μεταλλικά και (ανθεκτικά).

Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση: Σε πόσα σπασμένα πόδια θα συγκινηθούν για να αλλάξουν προδιαγραφές στη ΔΕΥΑΚ, ώστε να προβλέπεται η τοποθέτηση μεταλλικών καπακιών;

Δείτε όμως την αντίδραση και εξέλιξη του πράγματος. Σε τρεις φωτογραφίες εμπεριέχεται όλη η… εκσυγχρονιστική μετεξέλιξη και η αντιμετώπιση του θέματος. Στην τρίτη φωτογραφία οι κάτοικοι της περιοχής έβαλαν κι έναν τενεκέ πάνω στο σπασμένο πλακίδιο!

Και μετά από πολλές διαμαρτυρίες, πριν από μια εβδομάδα η ΔΕΥΑΚ τοποθέτησε νέο καπάκι, και πάλι πλαστικό!