Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 5:44:41 μμ
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 20:38

Τέλος στην αδράνεια του έργου Αδρανές υλικό σε λογική τιμή

Ήταν ο βραχνάς για τον οποίο ενημερώσαμε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Βραχνάς που μπορεί να μην εμπόδισε την έναρξη και την σχετική πρόοδο των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Νέας Σάντας - Κόμβος Ασσήρου,

ωστόσο όλοι οι παράγοντες του έργου και οι εμπλεκόμενοι φορείς του νομού (Π.Ε. Κιλκίς) γνώριζαν ότι χωρίς αδρανές υλικό σε προσιτή τιμή δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ποτέ ο δρόμος.
Σύμφωνα λοιπόν με ενημέρωσή μας από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα βρέθηκε η "χρυσή τομή" στο τρίγωνο "εταιρεία κατασκευής  - Τιτάν- Δήμος Ωραιοκάστρου" και οσονούπω υπογράφεται- επικυρώνεται  συμφωνία για προμήθεια αδρανούς υλικού από τον "Τιτάνα" σε τιμή λογική όπως χαρακτηρίζεται ώστε νε επιταχυνθεί η πορεία των εργασιών.
Η εργολαβία έχει συμβατικό χρόνο περαίωσης το τέλος του 2019 και ήδη η πρόοδος των εργασιών είναι εμφανής και στο σημείο εκκίνησης εντός του νομού (Νέα Σάντα) αλλά και στο τμήμα από την Άσσηρο προς την "Καμήλα".  Μάλιστα το τμήμα αυτό δραστηριοποιείται υπεργολάβος και εκφράζεται πλέον  αισιοδοξία ότι ο πολύπαθος δρόμος  του οποίου η δημοπράτηση έγινε τον Οκτώβριο του 2010 και ο εργολάβος εγκαταστάθηκε εν δόξη και τιμή τον Μάιο του 2011 θα είναι έτοιμος στο τέλος του 2019. Εννιά χρόνια μετά τη δημοπράτησή του!

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Με παρέμβαση του Απ. Τζιτζικώστα δόθηκε λύση στον πολύμηνο βραχνά και επιταχύνονται οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Νέας Σάντας - κόμβος Ασσήρου. Μήπως και τελειώσει εννιά χρόνια μετά τη δημοπράτησή του