Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 12:00:47 μμ
etpa
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 20:34

Υπομονή …τώρα μπήκαν σε σειρά

Συντάκτης:

Ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής προ μηνός έθεσε με πιεστικό τρόπο την ανάγκη παρέμβασης του δήμου για το ξεμπλοκάρισμα τριών μεγάλων έργων στα όρια του δήμου Κιλκίς, του δρόμου προς Θεσσαλονίκη, του κτηρίου ΤΕΙ και του Δικαστικού.

Προς τιμή της η διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, τελούσα και η ίδια στο σκοτάδι, προσκάλεσε τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά και τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη να συμβάλλουν, είτε λόγω αρμοδιότητας ο δεύτερος, είτε λόγω  εμπλοκής του σε πολλά στάδια ο πρώτος, και να φωτίσουν το σώμα.
Στη συνεδρίαση λοιπόν της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου κι αφού ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου έκοψε την πίτα, ανέλαβαν οι κ. Γεωργαντάς και Βεργίδης να  ενημερώσουν για την πορεία εκτέλεσης των τριών έργων.
Εξαρχής ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε να εξαιρεθεί η ενημέρωση για το Δικαστικό. “Να την αφήσουμε σε άλλο χρόνο, να βρίσκεται μαζί μας και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρώπη Αρτόγλου” τόνισε.
Για τα άλλα δυο έργα κι ύστερα από την ενημέρωση των κ. Βεργίδη και Γεωργαντά που περιέλαβε και ιστορική αναδρομή, προκύπτει πλέον  η ακόλουθη εικόνα:  

 

Για την αούτομπαν Σάντας – κόμβος Ασσήρου
Ο εργολάβος του έργου (ο αρχικός ανάδοχος) κλήθηκε και υπέγραψε νέο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου με εκκίνηση τον Ιανουάριο του 2016 και παράδοση του έργου τον Απρίλιο του 2018. Ήδη παρατηρείται κινητικότητα εργασιών και όλοι ελπίζουν ότι το έργο θα ξεκινήσει με τον νυν ανάδοχο. Αν όμως εξακολουθήσει να αδρανεί, τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες έκπτωσής του. Ο ανάδοχος έχει υπογράψει επίσης έγγραφα με τα οποία παραιτείται πάσης διεκδίκησης από ρήτρες αδράνειας.
Στα αξιοσημείωτα ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη καθώς πέραν της πολιτικής απόφασης να ενταχθεί ως έργο – γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ, ήδη το έργο εντάχθηκε στην 1420 απόφαση ΠΕΠ της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας.

 

Κτήριο ΤΕΙ Κιλκίς
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς υπάρχει υπόσχεση  της υφυπουργού Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου να απεμπλέξει το θέμα από τη γραφειοκρατική του εμπλοκή. Ωστόσο  όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, το κτήριο είναι τεράστιο για να καλύψει τις ανάγκες μόνο του υφιστάμενου τμήματος σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος. Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία με το ΤΕΙ Σερρών που φέρεται διατεθειμένο και μάλιστα υπέβαλε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για μεταφορά στο Κιλκίς του συνεστημένου αλλά αργούντος στις Σέρρες τμήματος αρχιτεκτονικού σχεδίου. Έτσι με δυο τμήματα το παράρτημα Κιλκίς θα αναβαθμιστεί σε σχολή ΤΕ.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης δεν υπήρξε διάλογος επί της ουσίας των θεμάτων.  Ο  κ. Παζαρτζικλής ευχαρίστησε θερμά τους κ. Γεωργαντά και Βεργίδη.