espa pkm

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2026, 10:31:23 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Να δηλώσει δημοσίως «έστω και τώρα» εάν επιτρέπει την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης με τη διεύθυνση των πολιτών και τα υπόλοιπα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να μπορεί να αποσταλεί ταχυδρομικά η «έξυπνη κάρτα» για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών, καλεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).
Απεργία πείνας ξεκίνησαν από σήμερα Τετάρτη πρόσφυγες από διάφορα camps και χώρους στέγασης στην Ελλάδα με αίτημα την επανένωση με τις οικογένειες τους. Οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα και υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της εξόδου από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, με ορόσημο τον ερχόμενο Αύγουστο. Η Ελλάδα έχει ήδη περάσει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στη φάση της ανάκαμψης» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Πρώτη Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, την Τετάρτη.

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ΗΠΑ μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην καρδιά της Νέας Υόρκης και που συνέπεσε με τον εορτασμό του Halloween. Κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα που θα αφορούν στη μετανάστευση.
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε μονάδα παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών, σε ένα από τα πλέον φονικά βιομηχανικά δυστυχήματα στη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Κατατέθηκε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή για συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις.

Δωρεάν θα συνεχίζουν να λαμβάνουν το φάρμακο Cotellic (cobimetinib) όλοι οι ασθενείς με μελάνωμα που ακολουθούν το εν λόγω θεραπευτικό σχήμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας Roche, παρά την απόσυρσή του από την Θετική Λίστα των αποζημιούμενων σκευασμάτων του ΕΟΠΥΥ.

Φρένο στην κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, βάζει απόφαση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη η οποία δημοσιεύτηκε – την περασμένη εβδομάδα - στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά φορτηγά οχήματα μικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους.
Με πολεμική διάθεση εμφανίστηκε απέναντι στο δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη, με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα για δήμευση του ακινήτου στο σπίτι όπου διαμένει στο Χαλάνδρι, 68 τμ. (Η διαδικασία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι ακόμη σε εξέλιξη).
Τρίωρη στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη (2/11) οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.