espa pkm

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2026, 12:45:04 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 06:50

Μυστικά παζάρια με τον Τραμπ

Η απόφαση του Λευκού Οίκου να προσφέρει μια επίσημη πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο επισφραγίζει αναμφίβολα το τέλος μιας εποχής αθωότητας και την είσοδο σε μια περίοδο ρεαλισμού για την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.
Στην πόλη Φερράρα της Ιταλίας συνελήφθη χθες ένας από τους αδελφούς του Αχμέντ Χανάτσι, του δράση που μαχαίρωσε θανάσιμα δυο γυναίκες, πριν από μια εβδομάδα στην Μασσαλία. Η είδηση έγινε γνωστή πριν λίγο από τις ιταλικές αρχές.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ κατέληξαν σε συμφωνία στο ζήτημα θέσπισης ανώτατου ορίου για την υποδοχή προσφύγων με τους Βαυαρούς συμμάχους της, είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters δύο πηγές από τους κόλπους των συντηρητικών, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό εμπόδιο στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με άλλα κόμματα.
«Καλώ όλους, όποιον κι αν έχουν σκοπό να ψηφίσουν, να δώσουν τη μάχη για να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους να ψηφίσουν. Έτσι θα δώσουμε το μήνυμα ότι το νέο κόμμα είναι του 15% κι όχι του 5%, ότι το νέο κόμμα θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων».
Το διοικητικό συμβούλιο της ισπανικής κατασκευαστικής εταιρείας Abertis θα συγκληθεί τη Δευτέρα για να συζητήσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα της εταιρείας εκτός Καταλωνίας, την ώρα που το τοπικό κοινοβούλιο εξετάζει να κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία, ανέφερε μια πηγή με γνώση του θέματος.
Κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο η ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Τουρκίας μετά την ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα ότι προχωράει σε άμεση αναστολή χορήγησης ταξιδιωτικών βίζα σε τούρκους πολίτες.
Την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του Κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών ανέλαβε, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα Ρουβίκωνας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για επιστροφή ενός ελάχιστου ποσοστού της βίας που ασκείται από τη φορολογία.
Σε 240.000 ευρώ υπολογίζεται η αξία εξαρτημάτων αυτοκινήτων, που επρόκειτο να μεταφέρει από τη Χίο στην Τουρκία ομάδα Τούρκων λαθρεμπόρων, με τη χρήση μικρού τουριστικού σκάφους.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο της Χίου οι τρεις Τούρκοι ηλικίας 42, 38 και 37 ετών οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρα, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα και του λαθρεμπορίου εξαρτημάτων αυτοκινήτων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα «καταγγείλει» τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ επέκρινε το όραμα περί διεθνών σχέσεων του προέδρου των ΗΠΑ, όπου επικρατεί «το δίκαιο του ισχυρού».
Έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Νίκαια. «Και στη Νίκαια να πάει, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του παλιού πολιτικού κατεστημένου, της διαπλοκής και της ολιγαρχίας».