espa pkm

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2026, 9:29:25 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ποινή φυλακίσης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε απόψε το μονομελές πλημμελειοδικείο Πειραιά στον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου «Lassea» ενώ αθώος κρίθηκε ο πρώτος μηχανικός.

Επίσης έγινε άρση της κατάσχεσης του πλοίου και απόδοσή τους μαζί με το ημερολόγιο γέφυρας στην πλοιοκτήτρια εταιρεία όπως και της ποσότητας καυσίμων που είχε στις δεξαμενές του για την κίνηση των μηχανών.
Νέα απάντηση δίνει η ιρανική κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Τραμπ από τα Ηνωμένα Έθνη για συμφωνία «ντροπής» όσον αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα. Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ στο καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera δήλωσε συγκεκριμένα ότι θα εγκαταλείψει τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να αποχωρήσουν από αυτήν.
Ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, δημοσιεύτηκε σε προπαγανδιστικό μέσο που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση, σε μια πρώτη εμφάνιση του Μπαγκντάντι έπειτα από έναν χρόνο.
Στον κίνδυνο ξένες δυνάμεις να επιχειρήσουν να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, αναφέρθηκε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος των γερμανικών υπηρεσιών αντικατασκοπείας, παρά το γεγονός ότι στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου δεν καταγράφηκαν φαινόμενα ανάμειξης ξένης χώρας, όπως στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.
Την «ευρεία συναίνεση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας» για το μέλλον της Ευρώπης επισήμανε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από την συνάντησή της στο Ταλίν με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Την πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για το σχολικό έτος 2017-18, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή δάσκαλοι και καθηγητές.

Ήδη, πάνω από 80 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν κινητοποιηθεί, ώστε να πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες, στην Αθήνα στις 13:30 στο υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη στις 13:00 στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και στις κατά τόπους Διευθύνσεις.
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 21:13

Αναμένεται επιτάχυνση

Όπως σας ενημερώσαμε ύστερα και από δική μας ενημέρωση, από 1ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με τον ανάδοχο εργολάβο, η προμήθεια του αδρανούς υλικού από τον ΤΙΤΑΝΑ, για τις ανάγκες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Νέα Σάντα - Κόμβος Ασσήρου. Εν τω μεταξύ ο ανάδοχος έχει εγκαταστήσει, ύστερα από συμφωνία, και υπεργολάβο στο έργο (ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ) και αναμένεται η θεαματική επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής.
Ίδωμεν.  

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου τα μέλη του Σ.Δ.Υ.Κ.   Λιάκος Διονύσης, Καρτσώνη Ελένη, Καραγιάννης Σταύρος, Ζαφειρόπουλος Χρήστος και Κατσαρώνας Γιάννης συμμετείχαν  σε μία μοναδική  φιλανθρωπική διοργάνωση 50 ωρών όπου για κάθε χιλιόμετρο   που διένυσε ο κάθε αθλητής  0,50 ευρώ θα διατεθούν σε Συλλόγους όπως «Αλέξανδρος Συμεωνίδης φίλοι του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεαγένειο» και «φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης», αφού πάντα ο Σ.Δ.Υ.Κ. στηρίζει προσπάθειες σαν αυτήν. Συνολικά καλύφθηκαν από τους συμμετέχοντες 30.721 χιλιόμετρα και συγκεντρώθηκαν 15.360,5 ευρώ.

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 21:12

Η Μ. Φουλεδάκη στον Αν. Βεργίδη

Την χάλκινη Ολυμπιονίκη στην Ολυμπιάδα, DEAFLYMPICS 2017, στο Τάε Κβο Ντο δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης.
Η Κιλκισιώτισσα Μαρία Φουλεδάκη συνοδευόταν από τον προπονητή της (Αθλητικός Σύλλογος “Η ΤΟΛΜΗ”) Γ. Λεμονίδη.

Επιτυχώς τερμάτισαν οι δύο αθλητές του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς, που συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής, που διεξήχθη στην Ρουμανία στις 23 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Δημήτρης Μητώνας αγωνίστηκε με τον ίππο Koheillan Salamon P κατακτώντας την 10η θέση, ενώ η Γιαννούλα Μητώνα με τον ίππο Aphroditi και κατέλαβε την 11η θέση.