espa pkm

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2026, 10:15:40 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στην εφαρμογή του τελευταίου γύρου κυρώσεων που ενέκρινε ο ΟΗΕ προχωρά το Πεκίνο εναντίον της Πιονγιάνγκ, ανακοινώνοντας ότι οι βορειοκορεατικές επιχειρήσεις που έχουν εγκαθιδρυθεί στην Κίνα θα πρέπει να κλείσουν έως τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
Σώα περισυνελέγησαν δύο άτομα από πλωτό του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή του βορείου λιμένα Μυκόνου, όταν στη θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν, εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι δύο επιβάτες που έπεσαν στη θάλασσα, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας του νησιού.
Ο ανασχεδιασμός του συγκοινωνιακού δικτύου της Αθήνας, προκειμένου να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ο άμεσος στόχος του ΟΑΣΑ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Τάσος Ταστάνης, στη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα στις Μεταφορές.
Θρίλερ με την ανεύρεση ανθρωπίνων οστών που βρίσκονταν μέσα σε μία βαλίτσα, σε σπηλιά σε περιοχή του Σουνίου, απασχολεί τις τελευταίες ώρες την ΕΛ.ΑΣ.

Επί τόπου έχουν σπεύσει στελέχη της Ασφάλειας Αττικής και ιατροδικαστές για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή άλλου είδους πράξη με μεταφορά οστών από τοπικό νεκροταφείο κλπ.
Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, για υπόθεση ομιλίας του στον Ασπρόπυργο, το 2015.
Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι ενόψει των μέτρων του 3ου μνημονίου, που, όπως υποστηρίζουν, θα επιφέρουν άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, την περαιτέρω μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, και το πλήγμα στα οικογενειακά επιδόματα.
Υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, στο οποίο εμφαζίνονται τα μέλη και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, ώστε να είναι σε θέση οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων, που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να αποτρέπουν κατ’ αυτόν τον τρόπο κινδύνους, ενδεχομένως και κατά της ζωής τους.
Την αποκάλυψη της ταυτότητας των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων, η κατάθεση των οποίων επίκειται στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ζητούν συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι των Αιγυπτίων αλιεργατών, κ.
Την ανάγκη να προστατευθεί πάση θυσία η Ζώνη Σένγκεν ξεκαθάρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Αν καταρρεύσει η Ζώνη Σένγκεν αρχίζει το τέλος της Ευρώπης», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενώ σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποιες τάσεις που μας ανησυχούν».
Για εχθρική στάση απέναντι σε κάθε είδους επένδυση κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ελληνικό, επενδύσεις από το Κατάρ, Unilever, Σκουριές, Αφάντου, Κασσιόπη.