espa pkm

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2026, 7:16:59 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Η κοινοπραξία Fraport, που ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, δεν έχει λειτουργήσει καλύτερα τα αεροδρόμια από ό,τι τα λειτουργούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε τριβές στις σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο, με επίμαχο ζήτημα τα έργα αναβάθμισης στους διαδρόμους απογειώσεων και προσγειώσεων του αεροδρομίου "Μακεδονία".
Στην ανάγκη να καταργηθεί το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προλογίζοντας την εκδήλωση στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Την ανάγκη να έχουν περάσει από τα «σκαλοπάτια της καθημερινής οικονομίας» οι άνθρωποι που κυβερνούν σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την επίσκεψή του στη 82η ΔΕΘ.

«Μόνο αν έχεις ανεβάσει ρολά, αν έχεις μείνει άνεργος, αν έχεις παιδευτεί, αν έχεις κάνει και δουλειές του πεζοδρομίου, μπορείς να αντιληφθείς το πώς κινείται η οικονομία.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε την αναστολή όλων των μειζόνων εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία, τονίζοντας ότι τέτοιες πωλήσεις τελούν ήδη υπό κάποιον περιορισμό και σημειώνοντας ότι η Τουρκία παραμένει ένας βασικός σύμμαχος στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Ένα ζευγάρι Ιταλών και ο 11χρονος γιος τους σκοτώθηκαν όταν το έδαφος υποχώρησε, ενώ επισκέπτονταν τον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου κοντά στη Νάπολη, μια δημοφιλή τουριστική περιοχή.

Πυροσβέστες ανέσυραν τις σορούς τριών ανθρώπων από την τρύπα που άνοιξε και δεν είχε μεγάλο βάθος, σε τμήμα του κρατήρα του ηφαιστείου Σολφατάρα, ο οποίος περιβάλλεται από ξύλινη περίφραξη προκειμένου να μην προσεγγίζουν οι τουρίστες.
Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ενημερώθηκε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ότι πετρελαιοκηλίδα που προέρχεται από το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα κατευθύνεται προς τις ακτές της Πειραϊκής.
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 21:41

Προγραμματισμένη εισαγωγή

Ο φίλος και συνάδελφος Παναγιώτης Φλωρίδης  μπήκε για ...σέρβις στο ΑΧΕΠΑ και εντός των ημερών εξέρχεται πλήρης υγείας.
Το γράφουμε για να μην γίνει η "τρίχα τριχιά"  και ανησυχήσουν οι πολλοί φίλοι του. Ο Παναγιώτης μπήκε στο νοσοκομείο για προγραμματισμένες εξετάσεις και οσονούπω εξέρχεται.
Με το καλό διότι και οι μέρες πονήρεψαν και θα χρειαστεί εμβριθής ανάλυση μετά τσίπουρου βεβαίως βεβαίως.

Από το ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

•    Για πρώτη φορά 834 Ολιγοθέσια θα έχουν εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
•    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα έχουν ανοίξει όλα τα σχολεία και όλες οι δομές με όλους τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία από την πρώτη ημέρα.
•    Για πρώτη φορά θα γίνουν 8.000 διορισμοί αναπληρωτών στην ειδική αγωγή πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εκδήλωση με θέμα τα τροχαία ατυχήματα  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη του Κιλκίς..
Η εκδήλωση που έχει τον τίτλο ''ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ''  θα διεξαχθεί από 08:00 έως 14:00 στο κέντρο της πόλης και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική ασφάλεια και τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης 2000 άτομα θα ξαπλώσουν στο οδόστρωμα επί της οδού 21ης Ιουνίου και θα γίνει βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση τους με σκοπό να παρουσιαστεί η οδυνηρή εικόνα του αριθμού των ανθρώπων που χάνονται άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη κινητοποίηση στο Κιλκίς κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα στην πόλη, θέμα που προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη της εν κρυπτώ εγκατάστασης κεραίας λίγα μέτρα από το 3ο  και 7ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς.
Η κινητοποίηση διοργανώνεται από τους Συλλόγους Γονέων των πέντε σχολείων της περιοχής των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων και το Κίνημα Πολιτών κατά των κεραιών. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί, στο 3ο Δημοτικό και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τα Δικαστήρια, όπου στις 11 το πρωί θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι κάτοικοι κατά της εταιρείας cosmote που τοποθέτησε τον ιστό της κεραίας. Οι διοργανωτές καλούν και ελπίζουν στην ενεργητική συμπαράσταση και συμμετοχή των κατοίκων της πόλης.