espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 4:24:43 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 15 παρ. 1 ν. 4177/2013), οι θερινές εκπτώσεις έτους 2025, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 14 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο, 30 Αυγούστου.

Αυτοκτόνησε ο Ρομάν Σταροβόιτ, ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, ο οποίος αποπέμφθηκε σήμερα από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το μέσο ενημέρωσης Izvestiya, επικαλούμενο πηγή.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν έχει κανένα πρόβλημα» να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, παρά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε πολλές πυρηνικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, τον Ιούνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε σαφή πρόθεση να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τις 9 Ιουλίου, εν μέσω εντατικών επαφών σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο για το ζήτημα των εμπορικών δασμών.

Σε φυλάκιση 12 μηνών καταδικάστηκαν πατέρας και γιος που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο, επειδή ξυλοκόπησαν δημοτικό υπάλληλο στα κοιμητήρια του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, κατά τη διαδικασία εκταφής οστών γυναίκας- συζύγου του πρώτου και μητέρας του δευτέρου.

Έχουμε τη φιλοδοξία οι καλύτερες και οι καλύτεροι να φοιτούν στις Στρατιωτικές Σχολές της πατρίδας μας, γιατί είναι το πιο σημαντικό πράγμα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να έχουν το καλύτερο προσωπικό, τους καλύτερους από τους Έλληνες.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων στο μεγαλύτερο μέρος της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς από αύριο Τρίτη 8 Ιουλίου στις 8 το πρωί έως και την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 8 το πρωί, σύμφωνα με απόφαση της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής.

Ο Δήμος Κιλκίς διαθέτει κλιματιζόμενο χώρο στο ΚΑΠΗ του Δήμου (οδός Βυζαντίου 2) για την προστασία των πολιτών τις ημέρες του καύσωνα.

Ο κλιματιζόμενος χώρος θα λειτουργήσει από σήμερα έως την Τετάρτη 9 Ιουλίου κατά τις ώρες 8:00 – 20:00.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια πρόταση μομφής που υποστηρίζεται από μερίδα ευρωβουλευτών της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) και άλλων ομάδων της ακροδεξιάς.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά και βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού σε διάφορα σημεία του παλαιστινιακού θύλακα .