espa pkm

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026, 12:34:24 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Περίπου είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά την Παρασκευή όταν πήρε φωτιά το δεξιό φτερό ενός επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας American Airlines στο αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ στο Σικάγο καθώς ετοιμαζόταν να απογειωθεί, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 09:50

O κ. Τσίπρας μετέωρος στα αδιέξοδά του

Ο «βασιλιάς» Αλέξης Τσίπρας είναι γυμνός: η απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ο νόμος Παππά για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου κρίθηκε αντισυνταγματικός, οδηγεί σε κατάρρευση το κεντρικό στρατηγικό κατασκεύασμα της κυβέρνησης και φέρνει τον Πρωθυπουργό αντιμέτωπο με όλα τα αδιέξοδα τα οποία επιχείρη.
Κάθε λέξη της δήλωσης που έκανε η Ολγα Γεροβασίλη μετά την απόφαση του ΣτΕ ήταν και μια πέτρα στη βιτρίνα της δήθεν υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ στους συνταγματικούς κανόνες. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία δυσκολευόταν ακόμα και να ανασάνει όσο διάβαζε το παραλήρημα κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, π.
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 09:50

Στόχος η Δικαιοσύνη μετά το φιάσκο

Πρωτοφανή πόλεμο εναντίον της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση σηματοδότησε η απόφαση-κόλαφος του ΣτΕ για τον νόμο Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στη «μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (άρθρο 2Α, του νόμου 4339/2015)».
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 09:50

Οι «πραιτωριανοί» του Μεγάρου Μαξίμου

Ο Νίκος Παππάς πήρε πάνω του όλο το βάρος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά δεν ήταν μόνος του στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε δίπλα του δύο νέους νομικούς, τον διευθυντή του γραφείου Πρωθυπουργού Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Μιχάλη Καλογήρου, με το.
«Ο Τσίπρας τα παίζει όλα για όλα» είναι η κυρίαρχη θεωρία στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εμφανίζεται έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό των πρόωρων εκλογών, μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.
«Το σύνδρομο του Παβλόφ έναντι των δηλώσεων Ερντογάν δεν θα μας βοηθήσει. Πρέπει να αποφύγουμε τους υψηλούς τόνους και να εργαστούμε στο παρασκήνιο. Αυτή τη στιγμή, η συμπεριφορά του τούρκου προέδρου έχει ενοχλήσει σχεδόν τους πάντες, με πρώτους τους Αμερικανούς.
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 09:50

Μέτρα-ασπιρίνες με το βλέμμα στο ΔΝΤ

Εντείνονται το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες εβδομάδες οι διεργασίες για την οριστικοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του Eurogroup του περασμένου Μαΐου.
Από το 2010 και μετά, το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αποτέλεσε τον ιστό γύρω από τον οποίο υφάνθηκε όλη η αντιμνημονιακή ρητορεία που οδήγησε έκτοτε την Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2015, στα πρόθυμα εξόδου από την ευρωζώνη.
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 09:50

Τείχος Σόιμπλε για το χρέος

Νίκη σε όλα τα μέτωπα. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέβαλε για άλλη μια φορά τη θέλησή του στην Αθήνα. Οι δύο αναβολές στην καταβολή της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ από το ESM (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης) στα ελληνικά ταμεία, τις οποίες αποφάσισε το Eurogroup τους τελευταίους μήνες ύστερα από δική του πίεση.