espa pkm

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026, 9:38:56 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τέσσερα νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α παρουσιάστηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέα Καλεμκερίδη, το ένα περιστατικό νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική και τα τρία στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, ενώ από τον Αύγουστο έως σήμερα σημειώθηκαν συνολικά 21 κρούσματα ηπατίτιδας Α στον συγκεκριμένο καταυλισμό, όπου φιλοξενούνται 2.000 άτομα.
Το μυστήριο με κατάθεση -κατά την προανάκριση- του Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ έναν χρόνο μετά την επίθεση στο σπίτι του στο Πέραμα, τον Ιούνιο του 2012, επιχείρησε να λύσει την Τρίτη, η σύνθεση που δικάζει τη Χρυσή Αυγή, σε συνεδρίαση στον Κορυδαλλό.
Η πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στις τραπεζικές συναλλαγές, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωστή Παπαϊωάννου.

Στην εν λόγω σύσκεψη έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

«Πολυεργαλείο» για την καθημερινότητα και τα προβλήματα που συνεχώς προκύπτουν στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των δήμων χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του από τα Γιάννενα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 4η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου που διεξάγεται στο Κάιρο. Αυτή την ώρα διεξάγεται η τριμερής διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών των τριών χωρών ενώ προηγήθηκε η συνάντηση των τριών ηγετών, Αλ.
Υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει «πραγματική πρόοδος» τις επόμενες ημέρες στην επίλυση των βασικών εμποδίων θα πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη Σύνοδος για την Ουκρανία, επισήμανε την Τρίτη στο Reuters πηγή της γαλλικής διπλωματίας.
Η γερμανική αστυνομία εκκένωσε σιδηροδρομικό σταθμό στο Ράμστατ της νοτιοδυτικής Γερμανίας έπειτα από «απειλή για βόμβα».

Πηγή: Το Βήμα
Οι ευρωπαϊκές φυλακές έχουν γίνει «φυτώριο» για τα τζιχαντιστικά δίκτυα που τις χρησιμοποιούν για να στρατολογούν νέα μέλη «έτοιμα για δράση», αναφέρει μια έκθεση του Διεθνούς Κέντρου για την Έρευνα της Ριζοσπαστικοποίησης (ICSR) με έδρα το Λονδίνο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η 4η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου που διεξάγεται στο Κάιρο. Αυτή την ώρα διεξάγεται η τριμερής διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών των τριών χωρών ενώ προηγήθηκε η συνάντηση των τριών ηγετών, Αλ.
Σύσκεψη για τα ζητήματα που έχουν προκληθεί από την παρουσία προσφύγων στη Σάμο συγκαλείται το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο βουλευτής του Νομού Δημήτρης Σεβαστάκης.