espa pkm

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2026, 12:40:24 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε την Κέρκυρα το μεσημέρι.

Ένας οδηγός στα Μωραΐτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που παρασύρθηκε από ρέμα το οποίο προκλήθηκε από τη δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.
Ένοχοι για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Αμερικανού ηθοποιού Τζον Μάλκοβιτς κρίθηκαν τρεις δημοσιογράφοι της γαλλικής εφημερίδας Le Monde επειδή είχαν γράψει ότι είχε κρυφό λογαριασμό στην Ελβετία, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων που έκαναν για τη βρετανική τράπεζα HSBC.
Τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συζήτησαν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τους αρμοδίους της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Ο προνοιακός χάρτης επιδομάτων εξορθολογίζει και αναμορφώνεται τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, απαντώντας στις αιχμές του ΣΕΒ και στις κατηγορίες δημοσιευμάτων περί στησίματος νέου πελατειακού μηχανισμού με τα επιδόματα. Η κυρία Φωτίου τονίζει ότι λαμβάνονται υπόψη πολύ περισσότερα και πολύ αυστηρότερα κριτήρια «από τα εισοδηματικά που ο ΣΕΒ θεωρεί αναγκαία», ακριβώς για να εμποδιστούν οι πελατειακές σχέσεις.
Την κάλυψη 691 θέσεων σε νοσοκομεία από επιλαχόντες των προκηρύξεων 4Κ/2015 και 5Κ/2015 ενέκρινε η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις αφορούν διάφορους κλάδους και ειδικότητες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, επιστημονικό μη ιατρικό, διοικητικό, και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό), χωρίς νέα προκήρυξη και χωρίς υποβολή νέας αίτησης, με τα ίδια τυπικά και τυχόν πρόσθετα προσόντα, όπως ακριβώς ορίζονταν στις ανωτέρω προκηρύξεις.
Σε 478 υπολογίζονται στην Αϊτή οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μάθιου, με τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει κατακόρυφα σε διάστημα λίγων ωρών.

Την ώρα που τα σωστικά συνεργεία αποκτούν πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές, διαφορετικές υπηρεσίες δίνουν διαφορετικούς αριθμούς.
Το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ενδέχεται να προχώρησαν δύο φορές σε παραβίαση του εναέριου χώρου την Πέμπτη. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για αεροσκάφη Sukhoi 27.
Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής δασική έκταση στο Πικέρμι Αττικής.

Επί τόπου έσπευσαν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και οκτώ εθελοντικά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.
Κατά τη νέα προγραμματική περίοδο οι Δήμοι θα διαχειριστούν έργα συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου από κάθε προηγούμενη φορά, είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων προσφυγόπουλων κατηγορείται 33χρονος πρόσφυγας από τη Συρία.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Λέρου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε σχετικό ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια της Κω.