espa pkm

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, 4:23:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ακόμα και η Κίνα δεν μπορεί να αντισταθεί στο δέλεαρ μιας βιομηχανίας τουρισμού στο όριο του Διαστήματος: εταιρεία που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη να δοκιμάσει ένα διαστημικό λεωφορείο που θα προσφέρει σε 20 επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία έλλειψης βαρύτητας.

Στην ταχεία κάλυψη 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του Ιανουαρίου, προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσαν έπειτα από σύσκεψη που είχαν υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Την εκδοχή για θάνατο της τετράχρονης Άννυς από παθολογικά αίτια κατέθεσε στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος κλήθηκε ως τεχνικός σύμβουλος του πατέρα του παιδιού.

Ο ιατροδικαστής αντέκρουσε όσα κατέθεσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης και υποστήριξε ότι το κοριτσάκι πιθανότατα πέθανε από οξεία εγκεφαλική καταστολή που υπέστη λόγω λήψης ηρωίνης από το στόμα.
Ο συριακός στρατός προελαύνει την Τρίτη στο κέντρο του Χαλεπιού, αφού ανακατέλαβε από τους αντάρτες πολλά κτίρια έπειτα από σφοδρές οδομαχίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν στρατηγικής σημασίας κτίρια στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, στο κέντρο του Χαλεπιού, και προχωρούν προς άλλες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών πιο βόρεια, επισημαίνει το Παρατηρητήριο.
Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει εάν θα πρέπει να κάνει πιο δύσκολη την πρόσληψη πολιτών τρίτων χωρών, σε μία προσπάθεια ελέγχου της μετανάστευσης στη χώρα, μετά την απόφαση για έξοδο από την ΕΕ, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ραντ την Τρίτη.

«Αν η Ευρώπη μείνει καθηλωμένη στο δόγμα των δεκαδικών αριθμών στην οικονομία, ενώ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό επικρατεί η ιδέα πως κάθε χώρα κάνει ότι θέλει, θα έχουμε αρνητικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa.

Με βασικό μήνυμα «Διώξε το Φόβο. Δώσε Στέγη» το SolidarityNow ξεκινά πανελλαδικής εμβέλειας εκστρατεία για το Πρόγραμμα Στέγασης και Φιλοξενίας «Home for Hope», με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση των πολιτών να «ανοίξουν το σπίτι τους» και να φιλοξενήσουν για λίγο διάστημα πρόσφυγες που στερούνται στέγης.
Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης δασική έκταση στην περιοχή Αετός στην Αλεξανδρούπολη. Επί τόπου έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού επιχειρούν τρία Καναντέρ και δύο Πετζετέλ.
Αντιδρώντας την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο υπερταμείο, έντεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις, ανάμεσά τους η WWF, η Greenpeace, η Ορνιθολογική Εταιρεία και η Καλλιστώ, καλούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το νερό ως δημόσιο αγαθό και περιβαλλοντικό - φυσικό πόρο.
Περισσότερες από 1.000 σοροί προσφύγων στην Ελλάδα δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Η απουσία ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων για τους νεκρούς, αλλά και το μέγεθος των προσφυγικών ροών που έχει επιβαρύνει σημαντικά τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, δυσχεραίνουν την ταυτοποίηση νεκρών, μια διαδικασία σημαντική τόσο για νομικούς, όσο και για ανθρωπιστικούς λόγους.