espa pkm

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 12:27:41 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Βαρύτατες ήταν οι ποινές που ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του Νoor 1. Πέντε από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Αναμένεται η απόφαση για το εάν η έφεση των κατηγορουμένων θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με την εισαγγελέα να προτείνει πάντως να μη χορηγηθεί αναστολή.
Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμεναρχείου Ρόδου για τον εντοπισμό του 39χρονου ρώσου τουρίστα, ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, όταν είχε πάει για κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής.
Μετά τις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Ιούλιο, αναζωπυρώνεται στη Γερμανία η συζήτηση για το ενδεχόμενο ανάπτυξης του γερμανικού στρατού στο εσωτερικό της χώρας. Διαφωνούν οι Σοσιαλδημοκράτες.

Η εμπλοκή της Bundeswehr (του γερμανικού στρατού) αφορά στο υποθετικό σενάριο μιας μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία, πιθανότατα σε πολλές και διαφορετικές περιοχές ταυτόχρονα.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) ανέφερε πως τουλάχιστον 120 μετανάστες έχουν πνιγεί στα ανοικτά των λιβυκών ακτών μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο, καθώς ο λεγόμενος «Μεσογειακός Διάδρομος» παραμένει ενεργός.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι σοροί που έξουν ξεβραστεί στις λιβυκές ακτές δεν προέρχονται από γνωστά ναυάγια.
Στο πλαίσιο της πλήρους εγκαθίδρυσης πολιτικού ελέγχου στο τουρκικό στράτευμα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, η κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο και των εργοστασίων και των ναυπηγείων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Η πενταμελής ομάδα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησε ένα χρυσό, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια στον 23ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition), που διεξήχθη από τις 25 μέχρι 31 Ιουλίου στη Βουλγαρία.
«Στην δικογραφία της σύλληψης αντιεξουσιαστή για την επίθεση στην τουρκική Πρεσβεία, την 26η Ιουλίου 2016, βρισκόταν το αναφερόμενο απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών προς την ΕΛΑΣ που δημοσιοποίησε η αντεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας».
Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) με το υπουργείο Παιδείας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς να ανταλλάσσουν βαριές καταγγελίες.

Με αφορμή το νομοσχέδιο Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα, καταγγέλλοντας ότι σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία δεν δηλώνονται οι έξτρα εκπαιδευτικές δράσεις, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί, ή να πληρώνονται με μαύρα ή ελάχιστα χρήματα, ενώ κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν πτυχίο.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε την Τρίτη την πρόθεσή του να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον βρετανό Τζούλιαν Κινγκ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ορίσει τον Τζούλιαν Κινγκ υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον ευρωπαίο επίτροπο Τζόναθαν Χιλ, ο οποίος παραιτήθηκε από την Κομισόν μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Κηρύττουν το μίσος, απειλούν με νέες επιθέσεις, θέτουν στο στόχαστρό τους τον Πάπα Φραγκίσκο, αλλά και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, «βλέπουν» στο πρόσωπο του Δαρβίνου, του Μαρξ, του Νίτσε και του Φρόιντ τους υπεύθυνους για τη «δυτική παρακμή».