espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 3:14:47 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει εσωτερική έρευνα σχετικά με την υπόθεση των e-mail της Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο γρήγοροι γίνεται, αλλά δεν θα επιβάλουμε μια τεχνητή λήξη της προθεσμίας στη διαδικασία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, διευκρινίζοντας ότι η εσωτερική αυτή έρευνα μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που το υπουργείο Δικαιοσύνης τελείωσε τις δικές του έρευνες χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες στην Χίλαρι Κλίντον.

Να συνεργαστεί για την επίλυση του ανθρωπιστικού ζητήματος των αγνοουμένων από το 1974, παρέχοντας στη Διερευνητική Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που υπάρχουν στα τουρκικά στρατιωτικά αρχεία, καλεί εκ νέου την Άγκυρα η κυπριακή κυβέρνηση.

Οι εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης είναι για τους τούρκους ισλαμιστές και εθνικιστές το σημαντικότερο σύμβολο της οθωμανικής κατάκτησης της Πόλης. Επανειλημμένα έχουν γίνει απόπειρες να γίνουν τζαμιά. Για πολλούς συντηρητικούς μουσουλμάνους, στην Τουρκία, ήταν ένα μεγάλο όνειρο να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί και κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού γινόταν για μερικές ώρες καθημερινά.
Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και αριθμός άλλων τραυματίστηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας των ΗΠΑ, με φόντο την οργή για θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί δύο ύποπτοι τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (τοπική ώρα, πρωί ώρα Αθήνας).
Μπλακ άουτ στον σιδηρόδρομο από την Παρασκευή 8 Ιουλίου έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, με τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μετά τη δεσμευτική προσφορά που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, από την Trenitalia στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την ανησυχία των εργαζόμενων για την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη.
Σχέσεις εμπιστοσύνης χτίζει ο πρόεδρος της ΝΔ στις συναντήσεις στο εξωτερικό για την επομένη των εκλογών. Πότε θα γίνουν; Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει από τώρα παρών.
Η Ουάσινγκτον εκφράζει, διά του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τη «βεβαιότητα» ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν σε ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα μετά το Brexit, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ίδια ώρα πως η έξοδος της Βρετανίας «εγείρει πολλά ερωτήματα» για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και αριθμός άλλων τραυματίστηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας των ΗΠΑ, με φόντο την οργή για θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί δύο ύποπτοι τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (τοπική ώρα, πρωί ώρα Αθήνας).
Στη Βαρσοβία συνεδριάζει το ΝΑΤΟ με στόχο την «επίδειξη αποφασιστικότητας» στην ανατολική Ευρώπη με το βλέμμα προς τη Μόσχα -με πιο απτή κίνηση την αποδοχή των αιτημάτων της Πολωνίας και των τριών βαλτικών χωρών για εγκατάσταση δυνάμεων.
Ο Πρωθυπουργός δεν προτίθεται να προωθήσει αλλαγές ούτε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ούτε στις επιμέρους λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο, σύμφωνα με όσα είπε στους συνεργάτες του στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κίνα.