espa pkm

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026, 9:02:57 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά τα θερινά παιδικά εργαστήρια στο κτίριο Τσίλλερ.

Τα παιδιά μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι, τον χορό, τα παραμύθια και την κατασκευή κούκλας, μάσκας κλπ, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από να συνειδητοποιήσουν το σώμα τους να το συνδέσουν με τον λόγο, να διευρύνουν τη λεκτική του ικανότητα και να εκτονώσουν τις εσωτερικές τους φορτίσεις.
Σχεδόν 20 χρόνια μετά την ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα (σχετικός νόμος 2612/1998) συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών ζητούν να ξεκινήσει διαβούλευση κατ' αρχάς για την αποτίμηση του συνολικού έργου και για την εξέταση - όπου χρειάζεται - αναπροσαρμογής του επιχειρησιακού σχεδιασμού με βάση νέα δεδομένα.
Η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στην διαδικασία της αξιολόγησης - παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης ότι αυτή έχει ολοκληρωθεί…- έχει αρχίσει να προξενεί σημαντικές επιφυλάξεις στις ξένες κυβερνήσεις. Κατά κάποιες πηγές δε, τα σχετικά μηνύματα δυσαρέσκειας για συγκεκριμένα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων που συνδέονται με την αξιολόγηση, αναμένεται να μεταφερθούν σύντομα στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε την  Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, την Ειδομένη και παρακολούθησε την τελική φάση της επιχείρησης μετακίνησης του προσφυγικού/μεταναστευτικού πληθυσμού προς εγκατάσταση σε οργανωμένες δομές.

Η αποσυμφόρηση της Νέας Καβάλας ώστε να καταστεί διαχειρίσιμος ο όγκος των φιλοξενούμενων εκεί προσφύγων αποτελεί το νέο και άμεσο στόχο της δημοτικής αρχής Παιονίας μετά την  ολοκλήρωση της  εκκένωσης  της Ειδομένης.

Ομόφωνα και χωρίς εντάσεις συνεδρίασε την Τετάρτη 25 Μαίου το Δημοτικό  Συμβούλιο Κιλκίς με ένα και μόνο θέμα: Την έγκριση – πρόταση προς τον ΟΑΕΔ των 290 θέσεων ανέργων που θα προσλάβει μέσω του ειδικού προγράμματος του Οργανισμού.

Διεθνές δίκτυο αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν αεροπορικώς μετανάστες από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης και πλαστογραφούσαν ταξιδιωτικά έγγραφαπροκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο-έξοδο και διαμονή πολιτών τρίτων χώρων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ.  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς μαζί με τον  Όμιλο για την Ιστορία και τον πολιτισμό του Κιλκίς , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγία Σουμελά Παλατιανού   και την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς  διοργάνωσε εκδήλωση  στην Καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής» με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  των Ελλήνων του Πόντου.

Το  1ο  Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς ( Ε΄ τάξη) έχει ενταχθεί  για τα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17  στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)  Παρανεστίου Δράμας  με τίτλο : «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

Στις 21-22/5/2016 Μάιου 2016  Σάββατο-Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο των Σερρών το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα-Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.) .