espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 9:23:14 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συγκλονίζει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Times για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην αίθουσα αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεκάδες είναι τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και βίας μεταξύ προσφύγων.
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και η απώλεια εδαφών περιορίζουν σημαντικά τα έσοδα του Ισλαμικού Κράτους. Όμως οι τζιχαντιστές παραμένουν ισχυροί και απειλούν τόσο τον μουσουλμανικό κόσμο όσο και τη Δύση. Όποιος Ιρακινός ή Σύριος ζει σε περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος καλό θα ήταν να γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά το Κοράνι.
Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της οικονομίας βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, με πολλά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο Αλ.Τσίπρας επιχείρησε νέα παζάρια με τους πιστωτές, προσπαθώντας να μαζέψει και το τελευταίο ευρώ, ενώ η «χρεοκοπημένη», όπως αναφέρουν, χώρα φαίνεται να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.
Όσο μικρός κι αν είναι ο ουσιαστικός ρόλος του προέδρου στην Αυστρία, τόσο ηχηρά έχει αντηχήσει σε όλη την Ευρώπη το σοκ του πρώτου γύρου στις προεδρικές κάλπες: Τα δύο μεγάλα κόμματα στη Βιέννη, που συγκυβερνούν και μεταπολεμικά μοιράζονταν το ύπατο αξίωμα, εξαφανίστηκαν και πάνω στο πτώμα του «κατεστημένου» χορεύει όχι μόνο ο ακροδεξιός Χόφερ αλλά και όλες οι ακροδεξιές δυνάμεις στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
«Οι ΗΠΑ και ο κόσμος ολόκληρος χρειάζεται μαι ενωμένη Ευρώπη», τόνισε ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του το πρωί της Μ. Δευτέρας στο Ανόβερο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα, είπε ενώ επισήμανε ότι η «Ευρώπη και η Αμερική έχουν κοινές αξίες.

Την μεταφορά των διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ στην ΤτΕ καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του και καλεί σε «σύσκεψη των προέδρων των δευτεροβαθμίων υγειονομικών συλλόγων, για να χαράξουν κοινή γραμμή αντίδρασης και αντίθεσης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις».

Τριάντα πέντε πρόσφυγες αναμένεται να επαναπροωθηθούν τη Μεγάλη Τρίτη από τη Λέσβο στο Δικελί, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Lesvosnews.gr, οι περισσότεροι από τους μετανάστες ζήτησαν οι ίδιοι να επιστρέψουν, αφού δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Μακραίνει ο κατάλογος των ηχηρών ονομάτων που επισκέπτονται την Ελλάδα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για την προσφυγική κρίση. Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο, τη Λέσβο θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Δευτέρα η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια.

Κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση και πορεία κατά των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό απευθύνει η ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 μ.μ. στα Χαυτεία, ενώ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της η Α.

Σύμφωνα με το έτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς ανέμους σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας.