espa pkm

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, 7:19:10 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι τουρκικές παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Συγκεκριμένα πέταξαν:

  • πάνω από τις Οινούσσες στις 8:33, στις 8.44 και στις 8.54 (στα 5.500, στα 22.500 και στα 25.500 πόδια αντίστοιχα) και
  • πάνω από την Παναγιά στις 9:12, στις 9:24 και στις 9:30 (στα 30.000 και στα 26.000 πόδια).
Τη «λύπη» του εξέφρασε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τουρκική αντίδραση στην τηλεοπτική σάτιρα στη Γερμανία για τον Ταγίπ Ερντογάν. Να σεβαστεί την ελευθερία της έκφρασης κάλεσε επίσης την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.
Θέματα γενικότερου σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ αναφορικά με την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής μέριμνας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη στήριξη των ασθενέστερων ομάδων, αλλά και δράσεων για το προσφυγικό, συζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.
Μια 4χρονη βρέθηκε νεκρή στις 13.30 της Τετάρτης μέσα σε σπίτι στη περιοχή των Μεγάρων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος της οφείλεται σε πνιγμό ενώ δίπλα της εντοπίστηκε η θεία της με κομμένες φλέβες και άμεσα μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο.
Ποσά συντάξεων που λανθασμένα δεν καταβλήθηκαν κατά τον χρόνο θεμελίωσης του δικαιώματος πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά, υπογραμμίζει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Αφορμή της επισήμανσης αποτέλεσε η περίπτωση γυναίκας συνταξιούχου του ΙΚΑ με χρόνο ασφάλισης και στον ΟΑΕΕ-ΤΣΑ που προσέφυγε στην ανεξάρτητη αρχή ζητώντας να διαμεσολαβήσει ώστε να της καταβληθούν αναδρομικά ποσά τμηματικής σύνταξης του ΤΣΑ από την ημέρα που θεμελίωσε το σχετικό δικαίωμα.

Την αποφασιστικότητα του υπουργείου να προωθήσει το θέμα της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ανακοινώθηκε από το υπουργείο.

Στην καταγγελία ότι ο πατέρας του Π.Καμμένου ίδρυσε δύο offshore εταιρείες προχώρησε το Ποτάμι, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Άμυνας.

Στην ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρεται: «Τις μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξιφουλκούσε με γενικόλογα εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, η οικογένεια Καμμένου ίδρυε στο Λονδίνο offshore της 'μιας λίρας και μιας μετοχής' με άγνωστο αντικείμενο εργασιών και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία.
Η κυβέρνηση «δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι κινήσεις αντίστασης στο κουαρτέτο, για να έχουν πιθανότητα αποτελέσματος, απαιτούν εναλλακτικό σχέδιο που να αμφισβητεί τα μνημόνια και την παρουσία της χώρας στην ευρωζώνη, κάτι που ούτε καν μπορεί να διανοηθεί το ευρώδουλο κυβερνητικό επιτελείο, υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Βολές στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ μέσω Twiter. Αναφέρεται στην εξέλιξη των δαπανών και των εξόδων την περίοδο 2004-2009, αλλά και στις αναφορές του νυν προέδρου του κόμματος για εκλογές.
Παραμονή της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στο Στρασβούργο, αναβιώνει η κόντρα με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, με αφορμή την οικονομία και το προσφυγικό.