espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 1:24:11 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επίλυση στα προβλήματα των «γκρίζων» οικισμών -έχουν χτιστεί σε δασικές περιοχές αλλά έχουν κάποιας μορφής νομιμότητα- επιχειρείται με σχέδιο νόμου το οποίο παρουσίασε σήμερα, Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.
Διασφάλιση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ενίσχυση των εξειδικευμένων δομών φιλοξενίας τους και άμεση μετεγκατάσταση μεγάλου αριθμού ανηλίκων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την πρόσφατη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Από 30 ευρώ μέχρι 500 ευρώ ήταν η «ταρίφα » πλαστογράφων από το Πακιστάν οι οποίοι πουλούσαν σε αλλοδαπούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρείς υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 39, 41 και 45 ετών για πλαστογραφία και κατοχή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων
Μία ακόμα τολμηρή πρόταση έκανε ο ηγέτης των Podemos σε μια προσπάθεια να ξαναπάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων για το σχηματισμό ισπανικής κυβέρνησης και ενώ ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα για την προκήρυξη εκλογών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε την Τετάρτη την Άγκυρα επειδή κάλεσε τον γερμανό πρεσβευτή στην Τουρκία για να διαμαρτυρηθεί σχετικά μ' ένα τραγούδι που μεταδόθηκε από τη γερμανική τηλεόραση και σατίριζε τον τούρκο ηγέτη.
Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις Έλληνες που επέβαιναν σε ελληνικών συμφερόντων τάνκερ «Madonna 1» το οποίο έπεσε στα χέρια πειρατών στην Αφρική. Απελευθερώθηκαν στις 28 Μαρτίου και ήδη επέστρεψαν στην Ελλάδα.
Εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται θέματα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν στις 16 Μαΐου για την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο:
Διαδήλωση με τη συμμετοχή προσφύγων σήμερα, Τετάρτη 30 Mαρτίου, στην Ομόνοια στις 18.00 και πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ «ενάντια στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή από την κυβέρνηση και προωθεί με συγκεκριμένες ρυθμίσεις την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας» πραγματοποιεί ο «Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων».
Η ελεγχόμενη από την Αντιπολίτευση Βουλή της Βενεζουέλας άρχισε να αμφισβητεί τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ψηφίζοντας νόμο που δίνει αμνηστία στους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο νόμος αφορά πρόσωπα που μπήκαν στη φυλακή μετά την πολύνεκρη εξέγερση του 2014.
Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι αιτήσεις για άρση ασυλίας του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, κατά της άρσης της ασυλίας του κ.