espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 1:21:57 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Απολύτως αναγκαίο αλλά με επί μέρους προβλήματα είναι το νομοσχέδιο για το άσυλο που ψηφίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Ρυθμίζει μεταξύ άλλων την συγκρότηση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης καθώς και τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται όταν κάποιος αιτείται άσυλο.
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 08:50

Πόσο «φασίστας» είναι ο Τραμπ;

Ρατσισμός υπήρχε και υπάρχει στις ΗΠΑ. Αντικομμουνισμό, και μάλιστα ακραίο, έχουν ζήσει οι Αμερικανοί με τον γερουσιαστή Μακ Κάρθι. Aλλά ναζισμό; Οχι βέβαια, ούτε φασισμό, τουλάχιστον όχι όπως τον ξέρουμε ιστορικά στη γηραιά ήπειρο.
Σε εκδιώξεις δύο «ιμάμηδων» για ακραία κηρύγματα σε «τζαμιά» στην περιοχή του Περιστερίου και των Σεπολίων φέρεται να έχουν προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες οι διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μία περίπτωση ο ακραίος ισλαμιστής είχε αποπειραθεί να «προσηλυτίσει» δύο ανηλίκους ενώ υπήρχαν και άλλες ύποπτες συμπεριφορές.
Στην αναμονή νέων επενδύσεων που θα «πιάνουν λιμάνι» και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη βρίσκεται η δημοτική Αρχή Πειραιά εν όψει και της επικείμενης ιδιωτικοποίησης. Για τις σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούν στο μεγάλο λιμάνι μίλησε στο «Βήμα» ο δήμαρχος της πόλης κ.
Παρά την ξεκάθαρη πλέον υποτροπή της Τουρκίας σε καθεστώς ανοιχτής Ισλαμο-εθνικιστικής δικτατορίας με την συμμαχία ΑΚΡ και στρατού και της εργαλειοποίησης του προσφυγικού προβλήματος με στόχο τον εκβιασμό της Δύσης για την απόσπαση πολιτικών και οικονομικών ανταλλαγμάτων, η Ε.
Τηλεφωνική απειλή για ύπαρξη βόμβας στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η οποία αποδείχθηκε φάρσα. Πυροτεχνουργοί, στελέχη των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πυροτεχνουργοί είχαν μεταβεί στον Πειραιά ενώ είχε αποκλειστεί η γύρω περιοχή.

Πάνω από 5.300 πρόσφυγες βρίσκονται υπό κράτηση στα hotspots των νησιών και συγκεκριμένα της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου και ετοιμάζονται για επαναπροώθηση στην Τουρκία

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, Κριστιάνε Βιρτς, οι επαναπροωθήσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα, αλλά για να τηρηθεί η ημερομηνία αυτή θα πρέπει προηγουμένως να υλοποιηθούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το θέμα για το ποίο ενημερώσαμε έγκαιρα, παρουσιάζουμε σήμερα τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανάκτηση του «πακέτου Χατζηγάκη, όπως τον ανέλυσε ο ίδιος ο Υπουργός. Μιλώντας λοιπόν από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανακοίνωσε ότι «μπαίνουμε στη διαδικασία της ανάκτησης» υπογραμμίζοντας ότι από τους 725.000 που έλαβαν παράνομες επιδοτήσεις, μόνο οι 95.000 θα κληθούν να επιστρέψουν μέρος των ποσών.

Η ΔΕΗ, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πελατών της, αποφάσισε σήμερα ένα νέο, ιδιαίτερα ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Επιχείρηση, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τον κοινωνικό της χαρακτήρα και τον αναπτυξιακό της ρόλο.

Το επίδομα παραμεθορίου εισήλθε στην τελική του φάση.  Και προφανώς μόνο ευοίωνα δεν είναι τα σημάδια καθώς η τρίμηνη παράταση που δόθηκε και εκπνέει σήμερα δεν στάθηκε ικανή να αποφασίσει η κυβέρνηση την οριστική διατήρησή του. Την Τρίτη το κείμενο  απόφασης που προαναγγείλαμε στο χθεσινό μας φύλλο και ουσιαστικά καταργούσε το επίδομα για την συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων «πέρασε» από το Υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε στα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.