Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 1:02:49 μμ
etpa
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνελήφθη χθες (10 Απριλίου 2021) το πρωί στο Κιλκίς από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Παρεμπορίου του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, μία ημεδαπή γυναίκα καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν 85 πακέτα τσιγάρων και 9 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 450 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι προβλεπόμενοι φόροι και δασμοί.

Ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό σε πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου άνθρωποι της πρώτης γραμμής στέλνουν ισχυρό μήνυμα σε όλους να «μείνουν όλοι μαζί ενωμένοι ενάντια στον κορονοϊό».

Σε ανακοίνωση 2.616 θανάτων λόγω κορονοϊού προχώρησε το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, ενώ επίσης ανακοίνωσε και 71.832 κρούσματα.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πως τον Απρίλιο επαπειλείται εκατόμβη χειρότερη κι από αυτή του Μαρτίου, του μήνα που χάθηκαν πάνω από 66.000 ζωές εξαιτίας της Covid-19.

Στους δρόμους ενάντια στα περιοριστικά μέτρα βγήκα οι κάτοικοι σε Αυστρία, Φινλανδία, Δανία και Νορβηγία, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προβαίνουν σε συλλήψεις.

Στη Βιένη, περίπου 3.000 άτομα συμμετείχαν σε μια διαδήλωση κατά των κυβερνητικών μέτρων προστασίας από τον ιό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων APA.

Διακοπές νερού θα έχουμε σήμερα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΥΑΘ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Από την Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 11-04-2021, από τις 9:00 π.

Φωτιά στο υπόγειο του ιδρύματος «Άγιος Δημήτριος» ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επεμβαίνουν άμεσα.

Συγκεκριμένα στο ισόγειο του κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία (πρώην ΚΕΠΕΠ) «Άγιος Δημήτριος» στην οδό Τζων Κένεντυ 62 στην Πυλαία, ξέσπασε φωτιά, ενώ στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 13 άνδρες.

Στην εκπομπή “Οι Απέναντι” της Atlas TV, που παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου, φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου και μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού, Χρήστος Αντίνου.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κιλκίς  ανακοινώθηκαν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία των συνεχιζόμενων εμβολιασμών των εκπαιδευτικών.

Η μικτή Ομάδα Συντονισμού Εμβολιασμών των δύο Διευθύνσεων δημιούργησε το αρχείο των προς εμβολιασμό εκπαιδευτικών μετά από τις υπεύθυνες δηλώσεις τους. Έδρα της Ομάδας Συντονισμού είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς στην οποία υπάγεται ο Συντονιστής με ώρες απασχόλησης να  είναι 14.00-20.00 (ώρες αιχμής 15- 19.00).

 

Η Ομάδα συντονισμού ανέλαβε κατόπιν ενημέρωσής της από τα εμβολιαστικά κέντρα να επικοινωνεί με τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς κατά  ηλικιακή σειρά του καταλόγου. Οι εκπαιδευτικοί κατά την ειδοποίησή τους δηλώνουν τη δυνατότητα έγκαιρης προσέλευσης την ίδια ημέρα στο εμβολιαστικό κέντρο, και αφού εμβολιαστούν, ενημερώνουν σχετικά την Ομάδα Συντονισμού, ώστε να απαλειφθεί το όνομά τους από τον κατάλογο.

Οι εμβολιασμοί γίνονται στα 3 εμβολιαστικά κέντρα της επαρχίας Κιλκίς, Νοσοκομείο, ΙΚΑ, Κέντρο υγείας Δροσάτου και στα 2 της επαρχίας Παιονίας Κέντρο υγείας Πολύκαστρου και Νοσοκομείο Γουμένισσας.  

 

ΠΕ

ΔΕ

ΣΥΝΟΛΟ

5/4/2021

16

16

32

6/4/2021

14

12

26

7/4/2021

11

9

20

8/4/2021

27

9

36

9/4/2021

19

9

28

Σύνολο

87

55

142

Από ενάρξεως των εμβολιασμών εμβολιάστηκαν 142 εκπαιδευτικοί, 87 της Πρωτοβάθμιας και 55 της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Κιλκίς. Έχει ήδη εμβολιαστεί το 1/3  των εκπαιδευτικών. Επί συνόλου 419 προς εμβολιασμό ο τελευταίος εμβολιασθείς στις 9/4/2021 είναι γεννημένος στις 10/7/1966. Ο μέσος όρος ανέρχεται σε 142/5= 28,4 εμβολιασμούς ημερησίως. Συνεπώς με τον παρόντα ρυθμό οι εμβολιασμοί όλων των εκπαιδευτικών αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τις 19 Απριλίου και σίγουρα πριν την διακοπή των μαθημάτων στις 23/4/2021 για το Πάσχα.

Ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης  Π.Ε Κιλκίς

Δρ. Θ. Χριστοφορίδης

Φυσικός - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίςτου ΚΚΕ:

Την ίδια στιγμή που οι βιομήχανοι της περιοχής υπερηφανεύονται για τα κέρδη τους, τις νέες αγορές που “κατακτούν” και την λειτουργία των νέων εργοστασίων τους στο εξωτερικό, ο λαός του Κιλκίς, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαικά στρώματα μόνο ντροπή και οργή μπορούν να νιώθουν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νομό.

Με δηλώσεις σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ρωτήθηκε αν θεωρεί οτι η Τουρκία μπορεί να σταματήσει τις προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Ερντογάν.

Σελίδα 1 από 13921