espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 11:09:40 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με πολύ αργούς ρυθμούς γίνεται η διέλευση των προσφύγων από τα σύνορα, καθώς το τελευταίο 24ωρο πέρασαν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-πΓΔΜ μόλις 500 πρόσφυγες.

Στον καταυλισμό της Ειδομένης και περιμετρικά στα χωράφια βρίσκονται περίπου 10.000 πρόσφυγες.

Θέμα δοκιμασίας των θεσμικών εγγυήσεων της εξωτερικής και εσωτερικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, έθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος ζητώντας να κληθεί προς ενημέρωση η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε ακραία φραστική επίθεση κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της ΝΔ Χ. Αθανασίου προχώρησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς, ο οποίος με αφορμή την πρόταση του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ Ευ.
Το ΚΚΕ εγκαλεί τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη για «ψευδείς ισχυρισμούς» σύμφωνα με τους οποίους, «το ΚΚΕ ψήφισε 'παρών' στις διατάξεις για την επαναφορά των εκπαιδευτικών (από διαθεσιμότητα) στα σχολεία και στην επανίδρυση των τομέων και ειδικοτήτων».
«Πρόοδο» βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόσο στην τεχνική εργασία που γίνεται στην Αθήνα όσο και στις διαβουλεύσεις μεταξύ των δανειστών για την έναρξη της αξιολόγησης.

Όπως ανέφερε η αρμόδια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ, «τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται στην Αθήνα, όπου συνεχίζεται η πρόοδος στην προετοιμασία της επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα».
Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της Mig, Ανδρέας Βγενόπουλος, καταγγέλλοντας τον Κώστα Βαξεβάνη για «δημοσιογραφική απάτη» και όσους «τον στηρίζουν στις εκβιαστικές προς τη Δικαιοσύνη και παράνομες πρακτικές του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρ.
Στόχος επίθεσης από αγνώστους έγινε στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης το κτίριο όπου στεγάζεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στη συμβολή των Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας.
Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη έγινε στόχος επίθεσης, αρχικά με πυροδότηση εκρηκτικών και στη συνέχεια με έφοδο ενόπλων.

Σύμφωνα με τις συγκεχυμένες πρώτες αναφορές, τις οποίες μεταδίδει το CNN Turk, δύο γυναίκες που φέρονται να ήταν μεταξύ των επιτεθέμενων έχουν εγκλωβιστεί.
Στον εισαγγελέα οδηγούνται το μεσημέρι της Πέμπτης οι 15 συλληφθέντες για συμμετοχή στα χθεσινοβραδινά επεισόδια μέσα και έξω από το γήπεδο της Τούμπας, πριν, στη διάρκεια και μετά τη διακοπή του αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, στη Θεσσαλονίκη.
Άλλοι 1.601 αλλοδαποί επαναπροωθήθηκαν τον περασμένο μήνα στις χώρες τους.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδό τους στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (745 άτομα), το Μαρόκο (498), την Αλγερία (128), τη Γεωργία (52), το Ιράν (26), το Ιράκ (19), το Μπανγκλαντές (16) και το Αφγανιστάν (11 άτομα).