espa pkm

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 9:24:07 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συμμετοχή στις στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον της Τράπεζας Αττικής και τη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στις αυξήσεις κεφαλαίου που έχει προκαλέσει ζημιά πάνω από 800 εκατ. ευρώ στο Ταμείο των Μηχανικών φέρεται να έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, την εποχή που ήταν οικονομικός σύμ.
Την πάγια τακτική τους, η οποία περιγράφεται με την αγγλική έκφραση «kick the can down the road» («κλώτσα το κουτί πιο πέρα στον δρόμο»), υιοθετούν για ακόμα μια φορά οι Ευρωπαίοι, προσπαθώντας να μεταφέρουν στο μέλλον τις δύσκολες αποφάσεις.
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 08:50

Σόιμπλε: «Γιατί πίστεψα τον Τσίπρα»

Το βιβλίο «Διαφορετικά μαζί» Αν εξαιρέσει κανείς την ελληνική κυβέρνηση, η κρίση χρέους στην Ελλάδα φαίνεται να μην απασχολεί πλέον κανέναν πολιτικό στην Ευρώπη. Το Προσφυγικό λειτουργεί σαν σφουγγάρι, που σβήνει από το μυαλό τη μνήμη των συνταρακτικών γεγονότων της εξαετίας 2010-2015, που σημάδε.
Οι Κάννες του Γιώργου Παπανδρέου, η σπασμωδική αλλαγή πλεύσης του Αντώνη Σαμαρά και η «δονκιχωτική» πολιτική του Αλέξη Τσίπρα που έφερε την Ελλάδα στo χείλος του Grexit. Λίγο προτού εγκαταλείψει τις τραυματισμένες Βρυξέλλες, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος των «Financial Times» Πίτερ Σπίγκελ μίλησε γ.
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 08:50

Ετοιμοι στη ΝΔ για όλα τα ενδεχόμενα

«Βρισκόμαστε στο κατώφλι σημαντικών εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα» είναι η κυρίαρχη φράση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν αποκλείει να εξελιχθούν πολύ γρήγορα διάφορα γεγονότα που θα ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση.
Μια πρωτοφανής καταγγελία περιήλθε σε γνώση μας, τόσο πρωτοφανής, ώστε δυσκολευόμαστε να την πιστέψουμε. Αφορά μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το 2014, κατά της αρεοπαγίτου και νυν προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.
Οι συνεννοήσεις ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στο Ποτάμι, ώστε να σχηματιστεί η διευρυμένη επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί τα επόμενα βήματα για τα κόμματα του μεσαίου χώρου, προχωρούν σταθερά μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον σύγχυσης και αβεβαιότητας.
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 07:50

Πόσο ασφαλής είναι η Ευρώπη;

Τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη του τζιχαντιστή Σαλάχ Αμπντεσλάμ από τη βελγική αστυνομία, ο εφιάλτης της τρομοκρατίας «πάγωσε» και πάλι την Ευρώπη - αυτή τη φορά με μία διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών, που άφησε πίσω της περισσότερους από 30 νεκρούς και εκα.
Δεν απέχει ούτε πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο των Βρυξελλών, την Γκραν-Πλας, αλλά μοιάζει έτη φωτός μακριά. Το προάστιο του Μολενμπέκ, που έχει 100.000 κατοίκους, πολλοί από αυτούς μουσουλμάνοι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, είναι από τις φτωχότερες περιοχές του Βελγίου.
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 07:50

Πώς ο τρόμος έγινε η νέα κανονικότητα

Οι βόμβες που εξερράγησαν στις Βρυξέλλες ήταν απλώς η τελευταία μιας αλυσίδας τρομοκρατικών επιθέσεων σε μια ήπειρο που έχει αρχίσει να βλέπει τη φρικτή βία σαν τη νέα κανονικότητα. Αυτό το μακελειό πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιό του: οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους χτυπάνε σκλη.