espa pkm

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026, 10:07:55 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου της Ολομέλειας και του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Β. Αλεξανδρή σχετικά με την υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν συνεπεία των πολυπρόσωπων ποινικών δικών με προβλεπόμενη μακρά χρονική διάρκεια.
Αποφασισμένος να αφήσει το δικό του στίγμα από τη πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του δείχνει ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Σταμάτιος Ράπτης, όπως λένε στελέχη του Σώματος, αφήνοντας τις πρώτες θετικές εντυπώσεις.
Υπέρ της στήριξης της Ελλάδας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών τάχθηκαν τόσο ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζ. Γκάμπριελ, όσο και ο υπουργός Καγκελαρίας Π. Άλτμαϊερ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.
Το κείμενο συμπερασμάτων των υπουργών της ΕΕ για το προσφυγικό, μετά από μία κατά τα φαινόμενα θυελλώδη συνεδρίαση, περιέχει μία φράση μέχρι πρότινος αδιανόητη: «Εξετάστηκαν μέτρα για πιθανές ανθρωπιστικές επιπτώσεις» στο Βαλκανικό Διάδρομο εξαιτίας των «μονομερών ενεργειών», όπως τονίζεται.

Κρίσιμη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι -τουλάχιστον για το νομό Λάρισας- η Παρασκευή, καθώς τόσο το μπλόκο της Νίκαιας όσο και εκείνο των Τεμπών, με γενικές συνελεύσεις των μελών τους, θα αποφασίσουν σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Η ΝΔ θα είναι έτοιμη και θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν μπορεί πάντως να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων.
Τις απειλές που εκτοξεύει τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον της Ελλάδας για αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν, επανέλαβε και την Πέμπτη σε δηλώσεις της από τις Βρυξέλλες η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, προειδοποιώντας πως «εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα για το εάν αυτή μπορεί να συνεχίσει να είναι εξωτερικό σύνορο της Σένγκεν».
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην Αθήνα, εξαιτίας της μεγάλης ροής προσφύγων και μεταναστών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.
Οι Ιρανοί προσέρχονται στις πρώτες κάλπες μετά την ιστορική συμφωνία με τη Δύση, που άνοιξε τη χώρα στη διεθνή κοινότητα, οι οποίες και θα καθορίσουν την κατεύθυνση που θα κρατήσει η Τεχεράνη υπό τον μεταρρυθμιστή πρόεδρο Ροχανί και τους σκληροπυρηνικούς που ελέγχουν αρκετά άλλα τμήματα της κρατικής μηχανής.
Ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή απολογούνται σήμερα, Παρασκευή, οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση εκβιασμών επιχειρήσεων, στους οποίους αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ'επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου 1608/1950.