espa pkm

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2026, 10:30:32 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε παθολογικά αίτια αποδίδουν ιατροδικαστής και Αστυνομία τον αιφνίδιο θάνατο 19χρονης σπουδάστριας, την Τετάρτη στην Αθήνα.

Η κοπέλα, που είχε καταγωγή από τις Καλυθιές Ρόδου, σπούδαζε στα ΤΕΙ Αθήνας.
Ο γερμανός διοικητής της αποστολής του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε την παρουσία της στο Αιγαίο στα πλαίσιο της αντιμετώπισης του προσφυγικού αναφέρει πως οι διακινητές έχουν αποδειχθεί «πολύ ευέλικτοι» και αλλάζουν διαδρομές όταν είναι παρόντα μέσα του ναυτικού.
Ουδείς μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει ποια θα είναι η κατάληξη της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με σκοπό να βρεθεί μία λύση στην προσφυγική κρίση. Οι «28» συνεδριάζουν για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, αναζητώντας διέξοδο.
Την ίδια στιγμή που το λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες και οι σκηνές - τουλάχιστον τρεις σειρές έχουν δημιουργηθεί - ανοίγουν η μία μετά την άλλη έξω από τους γεμάτους χώρους αναμονής επιβατών του ΟΛΠ που έχουν μετατραπεί σε «ξενώνες» αν και δεν έχουν κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.
Με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επισκέπτεται σήμερα το βράδυ τη Λέσβο, η γνωστή ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

Την είδηση μετέδωσε πριν από λίγο η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Μυτιλήνης «Εμπρός» και επιβεβαιώνεται από τις τοπικές αρχές.
Κλιμακώνει την πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμένος καλώντας για την Πέμπτη έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης μετά την «γκάφα» Μουζάλα ο οποίος αποκάλεσε την πΓΔΜ, «Μακεδονία».
Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Σύνοδο Κορυφής των «28» με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη Σύνοδο με βασική θέση την ανάγκη αξιόπιστης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που θα εξασφαλίσει τη δραστική μείωση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά.
Προληπτικά κλειστή θα μείνει η γερμανική διπλωματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, μετά από τρομοκρατική απειλή «που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί οριστικά». Κλειστή και η Γερμανική Σχολή, οδηγία να αποφεύγεται και ο χώρος μπροστά από το προξενείο.

Με ιδιαιτέρως σκληρές διατυπώσεις και προσωπικές αιχμές για τη στάση της Βασιλικής Θάνου απαντά η Φώφη Γεννηματά στην επιστολή που της έστειλε στις 29 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ζητώντας της να αποδοκιμάσει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ για την υπόθεση Τσακυράκη αλλά και τις πρωτοβουλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατίας. Σε ανάρτησή του στο Facebook ασκεί δριμεία κριτική στον Κυρ.Μητσοτάκη, το οποίο αποκαλεί «golden boy με συστατική του μπαμπά του», ενώ χαρακτηρίζει τη ΝΔ «μπλε Ποτάμι».