espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 4:58:20 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στρασβούργο, Αποστολή

Με το Προσφυγικό να κυριαρχεί παντού, ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ τόνισε την Τετάρτη ότι ίσως χρειαστεί μία έκτακτη Σύνοδος Κορυφής αφιερωμένη αποκλειστικά στο ζήτημα αυτό. Η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου με αφορμή την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ολλανδικής Προεδρίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδεικνύει ότι πρέπει να ληφθούν επείγουσες αποφάσεις και κυρίως να εφαρμοστούν αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί.

Κλειστή εξακολουθεί να είναι η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-πΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης απ' όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Ωστόσο, οι Αρχές ανταποκρίθηκαν στο αίτημα οργανώσεων και εθελοντών και άνοιξαν το μεσημέρι τον οργανωμένο καταυλισμό προκειμένου να αποβιβάζονται εκεί οι πρόσφυγες και να αναμένουν μέσα σε θερμαινόμενες σκηνές και όχι σε βενζινάδικο, όπως γίνεται εδώ και περίπου έναν μήνα.
«Ανυπόστατα» και «κακόβουλα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών δημοσιεύματα σχετικά με τη στάση που δήθεν τήρησε η Ελλάδα όσον αφορά τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Ειρηνευτική Διαδικασία της Μέσης Ανατολής, κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 18 Ιανουαρίου.
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζεται η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου σχετικά με τα χρήματα που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ έστειλαν το φάκελο στην Εισαγγελία της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.


Μια ακόμη πολύ σημαντική διάκριση προστίθεται στα επιτεύγματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal με τα καλύτερα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, το ΟΠΑ καταλαμβάνει και εφέτος κορυφαίες θέσεις.
Το δικαίωμα υποβολής γραπτής ένστασης έχουνέως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, οι εκπαιδευτικοί που περιλαμβάνονται στους τελικούς πίνακες βαθμολογίας υποψηφίων διευθυντών Εκπαίδευσης.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Αλλαγές στο νομοσχέδιο που προβλέπει την αποτέφρωση ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης κ. Παναγιώτη Κουρουπλή, με επιστολή της,η 12μελής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οπως επισημαίνει η Ιερά Σύνοδος «δεν είναι δυνατόν, κατά παράβαση της θρησκευτικής Της ελευθερίας, η Εκκλησία της Ελλάδος να υποχρεούται κατά την παράγραφο 3 του άθρου 35Α να τελέσει χριστιανική κήδευση, επειδή η επιθυμία κάποιου δεν αντιβαίνει απλώς και μόνον σε κανόνες δημοσίας τάξεως, υγιεινής ή χρηστών ηθών, όταν ο ίδιος επέλεξε δυνάμει του νόμου 4277/2014 την αποτέφρωση του».
Ένας δεκάχρονος μουσουλμάνος ανακρίθηκε από τη βρετανική αστυνομία στη βόρεια Αγγλία αφού έγραψε κατά λάθος στο μάθημα των αγγλικών ότι ζει σ' ένα "terrorist house", ένα «σπίτι τρομοκρατών», μετέδωσε την Τετάρτη το BBC.
Κάτω από ύψιστα μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο εδώλιο δικαστηρίου του Ντίσελντορφ γερμανός τζιχαντιστής κατηγορούμενος για συμμετοχή σε μονάδα βασανιστηρίων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο 25χρονος Νιλς Ντ. συνελήφθη κατά την επιστροφή από τη Συρία έναν χρόνο πριν και δικάζεται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο δεν σταματούν τους τούρκους δουλέμπορους. Αλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους βόρεια της Λέσβου

Ένα παιδί περίπου πέντε ετών έχασε τη ζωή του, όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε βυθίστηκε.