espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 6:49:42 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στην έγκριση των διαδικασιών πρόσληψης 40 δικηγόρων, 60 τελωνειακών, 202 εργαζομένων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και στα νομικά πρόσωπα αυτού και 175 εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με θετικά σχόλια υποδέχτηκε ο διεθνής Τύπος την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για για νίκη έκπληξη απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν την κλίση του νέου προέδρου της ΝΔ προς τις μεταρρυθμίσεις και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει να ακολουθήσει, ενώ τον παρουσιάζουν ως τον αντίπαλο που θα μπορέσει να αμφισβητήσει τη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Να γίνει πράξη το αίτημα για αλλαγή και ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία και να μπει ένα οριστικό τέλος στους μηχανισμούς, τα συστήματα και τα κλειστά γραφεία, ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο για τη νίκη του την Κυριακή όσο και για τον αγώνα του όλους αυτούς τους μήνες.
Κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί με ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, κάτι που θα σημαίνει τη μη εκτέλεση δρομολογίων πλοίων της ακτοπλοΐας.
Και τρίτο αρνητικό βούλευμα εξέδωσε τη Δευτέρα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ολοκληρώνοντας τον κύκλο των απορριπτικών αιτημάτων των ιταλικών Αρχών για έκδοση των πέντε φοιτητών που συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Μιλάνο κατά την ημέρα εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης EXPO, τον περασμένο Μάιο.
«Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να αποδεσμεύσει τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης κατά τη συνάντηση που είχε με την Διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) και τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Tις νέες εξελίξεις στο πεδίο των ενεργειακών στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μαρός Σέφκοβιτς.

Μετά την συνάντηση ο κ. Σέφκοβιτς σε δηλώσεις επεσήμανε ότι «οι νέες ανακαλύψεις φυσικού αερίου αλλάζουν τη γεωδυναμική αυτής της περιοχής».
Το ενδεχόμενο ενός πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι πάντοτε θέμα συζήτησης θεωρητικών της συνωμοσίας, της γεωπολιτικής ανάλυσης και, φυσικά, της καναπεδο-φλυαριας. Πήρε όμως πιο συγκεκριμένες διαστάσεις ύστερα από τη δήλωση του τούρκου προέδρου Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν θα ανεχθεί» ρωσική επίθεση σε τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις.
Βρυξέλλες εναντίον... Βρυξελλών: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε παράνομες τις φοροαπαλλαγές του Βελγίου προς όφελος 35 πολυεθνικών, κρίνοντας πως στρεβλώνουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και μάλιστα σε βάρος μικρότερων παικτών.
Η Κομισιόν απέφυγε να κατονομάσει τις πολυεθνικές -καλώντας τη βελγική κυβέρνηση να το κάνει- αλλά επιβάλλει στο Βέλγιο να ανακτήσει 760 εκατ.
Ένας 29χρονος συνελήφθη στο Χαϊδάρι με την κατηγορία ότι συμμετείχε το πρωί της Κυριακής με άλλα άτομα, μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, στην εισβολή σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η διαδικασία της ψηφοφορίας.