espa pkm

Κυριακή, 26 Απριλίου 2026, 1:19:15 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Καθυστερήσεις στις πτήσεις αεροσκαφών στον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» προκάλεσε η περιορισμένη ορατότητα λόγω της πυκνής ομίχλης που κάλυψε το πρωί της Κυριακής περιοχές στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Συγκεκριμένα με καθυστέρηση 1,5 ώρας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αεροπλάνο της Turkish Airlines που εκτελούσε πτήση από την Κωνσταντινούπολη.

Διαψεύδει τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι αυτά νοθεύουν τη Δημοκρατία, η οποία θέλει «κυβέρνηση και αντιπολίτευση».

Ο υπουργός, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβερνητική πλειοψηφία «αντέχει» και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η «κοινωνία να αντέξει» τα δύσκολα μέτρα με την εφαρμογή του «παράλληλου προγράμματος», ενώ αναφέρθηκε στα θετικά που έχει επιτύχει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα το έμμεσο κούρεμα ή να συμβάλει το κράτος με ένα ποσό στην αποπληρωμή του δανείου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή.

Αντικείμενο της άτυπης σύσκεψης που έχει πρωθυπουργός με υπουργούς της κυβέρνησης είναι ο προγραμματισμός και συντονισμός του κυβερνητικού έργου.
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το Τατζικστάν, ανακοίνωσε σήμερα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Πηγή: Το Βήμα
Πορείες, συγκεντρώσεις και σειρά εκδηλώσεων έχουν προαναγγείλει οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ανήμερα της συμπλήρωσης επτά ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά.

Για το λόγο αυτό επί ποδός βρίσεται η Αστυνομία, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της χώρας.
Παραμένει το αδιέξοδο στην Ειδομένη, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, παρά τις προσπάθειες αστυνομίας και οργανώσεων να τους πείσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Η προθεσμία τριών ημερών που τους είχε δοθεί γραπτώς την περασμένη Πέμπτη εξέπνευσε την Κυριακή και μόλις μερικές εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την πρωτεύουσα.
Για μια ιστορία που χτίστηκε μέσα από όχι θεσμικά όργανα της ΕΕ, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν.
Τρεις προϋποθέσεις για να υπάρξει πολιτική συναίνεση στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα θέτει ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στα Νέα.
Επιστολή με την οποία ζητούν ενίσχυση της FRONTEX και εξουσιοδότησή της προκειμένου σε εξαιρετικές περιπτώσεις να δρα ακόμη και χωρίς σχετικό αίτημα κράτους-μέλους, απηύθυναν στον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας Τόμας Ντε Μεζιέρ και Μπερνάρ Καζνέβ, σύμφωνα με το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.
«Θα ήταν καλύτερο για τη ΝΔ να εκλεγώ από τον πρώτο γύρο, οι εξελίξεις τρέχουν» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν για τον νέο αρχηγό της ΝΔ.