espa pkm

Κυριακή, 26 Απριλίου 2026, 3:16:36 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 19:50

Κομισιόν: Πρέπει να διατηρηθεί η Σένγκεν

Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διατήρηση της ακεραιότητας της ζώνης Σένγκεν εξέφρασε η αρμόδια για τα θέματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό.

«Η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να διατηρήσει τη Σένγκεν και να βοηθήσει την Ελλάδα και άλλα κράτη-μέλη στην αντιμετώπιση των μεγάλων προσφυγικών ροών στα εδάφη τους», είπε και συμπλήρωσε πως «προς αυτήν την κατεύθυνση καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».
Αλλαγή στη σύμβαση Gazprom - ΔΕΠΑ ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης από τον ομόλογό του υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αλεξάντερ Νόβακ.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη διασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών για την Ελλάδα, οι οποίες θα συνδέονται με αυτές των ευρωπαϊκών κόμβων συναλλαγών.
Η ουσιαστική στήριξη των οικογενειών που διαβιούν στο φάσμα της φτώχειας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα, μέσω του προγράμματος «Κοινωνική Κατοικία» της ΜΚΟ PRAKSIS, είναι ο στόχος της νέας δωρεάς, συνολικού ύψους 5.717.000 ευρώ, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε το σχόλιο του Φαήλου Κρανιδιώτη, επί χρόνια συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά για τον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα. Ο ίδιος έλαβε εκατοντάδες «likes» για την άποψή του, αλλά εξίσου πολλά αρνητικά σχόλια.

Η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί όλα όσα έχει συμφωνήσει, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, για τη διαχείριση του προσφυγικού, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τα σύνορα στην Ευρώπη, σε αντίθεση με ό,τι δημόσια ισχυρίζονται οι ίδιοι», είπε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM για τα σενάρια αποβολής χωρών από τη Συνθήκη Σένγκεν και προσέθεσε πως είναι εκείνοι που «ασκούν πιέσεις σε τέτοιες κατευθύνσεις» αν και «η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί όλα όσα έχει συμφωνήσει, όλα όσα έχει αναλάβει σε διάφορες συνομιλίες και σε διάφορες συζητήσεις με τους εταίρους σε όλα τα επίπεδα».

Ο Πάπας Φραγκίσκος παρακολούθησε μαζί με χιλιάδες φτωχούς και άστεγους την επίσημη πρώτη της κινηματογραφικής ταινίας Chiamatemi Francesco (Να με φωνάζετε Φραγκίσκο) του ιταλού σκηνοθέτη Ντανιέλε Λουκέτι, η οποία προβλήθηκε στο Βατικανό, στην αίθουσα Νέρβι.

Καταγγελίες για «αμαρτωλά» κρατικά αυτοκίνητα έφτασαν στη Βουλή και διερευνάται η υπόθεση και για την απόδοση ευθυνών αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς.
Ενισχύεται η βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων με υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα ενώ πλέον θα υπολογίζεται στο Δημόσιο ως προϋπηρεσία η εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια ώρα, διαμορφώνεται συνολικά νέο πεδίο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και επιλογής προϊσταμένων ενώ ριζικές αλλαγές επέρχονται στο σύστημα προαγωγών.
Τρία κυκλώματα που παρείχαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν 21 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 76 ατόμων, εκ των οποίων τα 37 θεωρούνται ως βασικά και τα 39 ως περιφερειακά.
Σε εξέλιξη έρευνες από τα πληρώματα τριών σκαφών του Λιμενικού και ενός ελικοπτέρου Σουπερ-Πούμα για τον εντοπισμό τεσσάρων προσφύγων που αγνοούνται μετά από ανατροπή λέμβου βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου.
Στη λέμβο επέβαιναν τρεις ακόμη πρόσφυγες που διασώθηκαν.