espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 8:55:49 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» σε περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν πάνω από 1,6 κιλά κοκαΐνης. Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Vector».

Η Κίνα υποστηρίζει τους διεθνείς κανόνες σχετικά με τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ και εκφράζει αντίθεση στον προστατευτισμό, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Πεκίνου.

«Η μέρα -ηλιόλουστη, ζεστή, τρυφερή- ήταν καλοδεχούμενη από τον Απρίλη. Το πράσινο, που μόλις είχε γεννηθεί, τα φύλλα που δεν είχαν προλάβει να σκονιστούν, είχαν ήδη αρχίσει να νικούν το λευκό των άνθεων, που αλλού είχαν κιόλας μαραθεί (κερασιές, βερίκοκα), κι αλλού βρίσκονταν στο απόγειό τους (μηλιές, αχλαδιές, δαμασκηνιές).

Βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε σήμερα από την Υεμένη καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Ο πύραυλος που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, αναχαιτίστηκε επιτυχώς προτού εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θρηνεί για τον θάνατο της Σούζυς Καζαντζίδου, εκδίδοντας ανακοίνωση λίγες ώρες μετά την είδηση της πρόωρης απώλειας της 58χρονης δημοσιογράφου. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Με έντονα ακόμη τα συναισθήματα από τον δεύτερο τελικό του FIBA Europe Cup και την απώλεια του τροπαίου από την Μπιλμπάο (23/4), επιστρέφει στην ελληνική μπασκετική πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ.

Ολοκληρώθηκε η προσέλευση των πιστών στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Σύμφωνα με στοιχεία της Αγίας Έδρας, από την Τετάρτη το πρωί μέχρι απόψε, περισσότεροι από 250.000 πιστοί απέτισαν φόρο τιμής στον θανόντα ποντίφικα.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σήμερα ανακοινώνοντας ότι εξαντλούνται οι ιατρικές προμήθειες στη Λωρίδα της Γάζας, και επέμεινε στην ανάγκη να αρθεί ο ισραηλινός αποκλεισμός στην ανθρωπιστική βοήθεια που έχει επιβληθεί σε αυτό το κατεστραμμένο από τον πόλεμο παλαιστινιακό έδαφος.

Οργανωμένη εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην παράνομη αναζήτηση, κατοχή, πώληση και εμπορία πολιτιστικών αγαθών εξαρθρώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης ευρείας κλίμακας της αστυνομίας των συνόρων στις πόλεις Πάζαρτζικ, Βέλινγκραντ, Πέστερα και Μπατάκ στις 23 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Με συγκίνηση και κατάνυξη, Καθολικοί Χριστιανοί αποχαιρέτισαν τον Πάπα Φραγκίσκο συμμετέχοντας στη θεία λειτουργία υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του, που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό της Αμώμου Συλλήψεως, στην οδό Φράγκων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.