espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 2:46:47 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ, όσα και η δαπάνη για τις απαλλοτριώσεις των ιδιοκτητών γης που θα καταληφθεί για τις ανάγκες κατασκευής του δρόμου: Είσοδος Κιλκίς-κόμβος Μαυρονερίου , κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ των ιδιοκτητών οι οποίοι δύνανται πλέον να τα εισπράξουν.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης Ζωγραφικής της Αθηνάς Λατινοπούλου, που έλκει την καταγωγή της από το Κιλκίς και είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών, σήμερα.

Ο Δήμος Παιονίας με την συμπλήρωση 103 ετών από την απελευθέρωσης της Γουμένισσας την 23η Οκτωβρίου 1912 εορτάζει τα Ελευθέρια της Παιονίας με επίκεντρο εκδηλώσεων την ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας την Γουμένισσα
Η επέτειος θα εορταστεί με μια σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν από 18-10-2015  έως και 25-10-2015.

Στις 13-10-2015 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας στην έδρα του Δήμου Παιονίας (Πολύκαστρο) και συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για πολύ σοβαρά θέματα όπως:
- Μεταναστευτικό
- Ενίσχυση και συνέχιση των προγραμμάτων «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας».
- Έργα ΕΣΠΑ.
- α. Αναμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού 2015. Οφειλόμενα ποσά προς τους ΟΤΑ.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου τα τμήματα ΙΝΤΕΡ-ΜΑΡΣΕΙΓ-ΜΠΑΓΕΡΝ-ΡΕΑΛ-BOCA-ΑΤΛΕΤΙΚΟ-AJAX και Παίδες μετά την φωτογράφιση τους στην Τούμπα, έδωσαν φιλικούς αγώνες στα γήπεδα του Μακεδονικού Ευκαρπίας με αντίστοιχα τμήματα υποδομών άλλων Ακαδημιών.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την παρεμβατική δυναμική της άθλησης και της δια βίου άσκησης θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια  Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την  πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Για το τρέχον έτος διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς με θέμα «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και  Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Την μαγεία του δάσους Ελατιάς "Καράντερε", την μοναδικότητα του σπηλαίου Μααρά των πηγών Αγγίτη Δράμας, τις αισθησιακές ορεινές διαδρομές Κιλκίς-Σερρών-Δράμας απόλαυσαν όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς της 11ης Οκτωβρίου.

Την Κυριακή 11 Οκτώβρη 2015 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους λαϊκούς αγωνιστές, για τα θύματα της ΕΑΜικής εθνικής αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας του χωριού Γάβρα στο Κιλκίς, που συνδιοργάνωσαν το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τη ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ), με σημερινή απόφασή της (15.10.2015), προκηρύσσει τη διενέργεια του 24ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Σκηνές «αρένας» από το πρόσφατο παρελθόν αναβίωσαν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή την επίθεση χρυσαυγιτών, προεξάρχοντος του υπόδικου Ι. Λαγού, κατά του ΚΚΕ. Η ένταση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη και ο προεδρεύων Γ.