espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 11:12:54 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σοβαρές ζημίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, προξένησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα.

Στα χωριά του Δήμου Δωδώνης, πέραν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, ειδικότερα στον Άγιο Ανδρέα και την Αρτοπούλα.

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι Λευκορώσοι για τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει μια πέμπτη θητεία, παρατείνοντας τα 21 χρόνια του στα ηνία της χώρας, την ώρα που οι Ευρωπαίοι εξετάζουν την άρση των κυρώσεων εις βάρος του.

Τη Λέσβο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών αποτελούμενη από τους Τζιν Σαχίν, Ρίτσαρντ Ντάρμπιν, Αμι Κλομπουχάρ, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, τους οποίους συνόδευε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς.

Κατά τη συνάντηση του με την αμερικανική αντιπροσωπία, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ανέλυσε τις πρωτοβουλίες του Δήμου σχετικά με το μεταναστευτικό, παρουσίασε την ολοκληρωμένη σχετική πρόταση και εξέφρασε την πεποίθησή ότι μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των προσφύγων μεταναστών, μπορεί να γίνει μόνο στην Τουρκία.

Με τις προβλέψεις να θέλουν μία σημαντική αύξηση του ποσοστού της αυστριακής Ακροδεξιάς σε πάνω από το 30% και τους Σοσιαλδημοκράτες, που κυβερνούν αδιάλειπτα εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, να μειώνουν σημαντικά τη δύναμή τους και να έχουν μόνον οριακό προβάδισμα, περίπου 1,15 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στη Βιέννη στις κάλπες για να εκλέξουν τα 100 μέλη του δημοτικού συμβουλίου που συνθέτουν και την τοπική Βουλή, καθώς η αυστριακή πρωτεύουσα είναι συγχρόνως και ένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας.
Πρόβλημα στον καταπέλτη εμφάνισε το πρωί της Κυριακής, κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πλοίο της εταιρίας Grimaldi που έκανε το δρομολόγιο από το Μπρίντεζι.

Το πλοίο έχει πλαγιοδετήσει στο λιμάνι, ωστόσο 354 επιβάτες και οδηγοί αυτοκινήτων δεν μπορούν να βγουν μέχρι να επισκευαστεί ο καταπέλτης του πλοίου.

Αιχμές στην κυβέρνηση ότι εξακολουθεί να δείχνει αδράνεια στο προσφυγικό ζήτημα, παρόλο που κάνει φιλότιμες, όπως είπε, προσπάθειες, άφησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας πως οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς, κάτι που θα σημάνει τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα.

Σε συνέχεια της από 6-10-2015 σχετικής ανακοίνωσης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, με την οποία πληροφορούσαμε τους δικαιούχος για την ανάρτηση  των   καταστάσεων   πληρωμής  μετά ενστάσεων  της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του πρώτου έτους (2012) εφαρμογής, τώρα ενημερώνουμε τους δικαιούχους της προαναφερθείσας δράσης και   κάθε ενδιαφερόμενο ότι  η  συγκεκριμένη παρτίδα πληρωμής ακυρώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως προβλέπεται  στο  π.δ. 304/2001   η 14η Σεπτεμβρίου  έχει  καθορισθεί  ως Ημέρα Εθνικής  Μνήμης  της  Γενοκτονίας  των  Ελλήνων  της  Μικράς  Ασίας  από  το  Τουρκικό Κράτος . Φέτος  λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών  εκλογών   η Hμέρα  Μνήμης   μετατέθηκε  για  την  Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 11:23

Οι πρόσφυγες στην πόρτα μας

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ας ορίσουμε πρώτα τις έννοιες. Θεωρείται πρόσφυγας (προς+φυγή, αναζητώ καταφύγιο κάπου ή σε κάποιον) το άτομο  που εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του για να αποφύγει τον πόλεμο ή τον διωγμό από την  επίσημη εξουσία. Πρόσφυγες είναι π.χ. οι Παλαιστίνιοι  που βρίσκονται  στην Ιορδανία. Ο πρόσφυγας δικαιούται να ζητήσει άσυλο από την χώρα υποδοχής και έχει δικαιώματα που απορρέουν από την συνθήκη της Γενεύης.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 11:22

Η Ευκράντη στην Ουρανούπολη

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή στην Ουρανούπολη  Χαλκιδικής  από τον Σύλλογο Γυν. Δ. Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ.
Αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό την Ουρανούπολη.  Βόλτα στην πόλη και στη συνέχεια επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο για τον περίπλου του Αγίου Όρους όπου έγινε ξενάγηση για την κάθε μονή που προσεγγίζαμε και αναφορά στην ζωή και της συνήθειες των μοναχών.