espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 8:38:14 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή της απεργού πείνας Εύης Στατήρη, όπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Η 26χρονη κρατούμενη συνεχίζει την απεργία πείνας που άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου επειδή έχει παραταθεί η προφυλάκισή της πέραν του εξαμήνου με μόνο λόγο, όπως λέει, ότι είναι σύντροφος του κατηγορούμενου για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμου Τσάκαλου.
Την Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού. Η συνεδρίαση θα γίνει στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, παρουσία και στελεχών του Κινήματος, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τους Κώστα Ήσυχο, Νάντια Βαλαβάνη και Βασίλη Χατζηλάμπρου και συνοδευόμενη από τους δημοσιογράφους Άρη Χατζηστεφάνου και Άρη Χιωτέλη, επέστρεψε από την Οδησσό της Ουκρανίας σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015.

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη της Αργεντινής από την υπόθεση της φρικτής δολοφονίας ενός ζευγαριού από τα δύο τους νεαρά παιδιά.

Τα ετεροθαλή αδέλφια 22 και 25 ετών σκότωσαν, τεμάχισαν και έκαψαν τους γονείς τους.
Η παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε και κυματίζει για πρώτη φορά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη με την Μαχμούντ Αμπάς να αφιερώνει την ιστορική στιγμή «στους μάρτυρες, τους φυλακισμένους και τους τραυματίες, και εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους προσπαθώντας να υψώσουν αυτήν τη σημαία», και να υπόσχεται ότι σύντομα θα υψωθεί και στην Ιερουσαλήμ, «την πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους».
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν για δεύτερη ημέρα στόχους στην επικράτεια της Συρίας πλήττοντας σύμφωνα με αναφορές συμμαχία ένοπλων ισλαμιστικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων στα βορειοδυτικά της χώρας. Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο ανακοινώνει ότι οι επιδρομές δεν πλήττουν μόνο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και «λίστα γνωστών οργανώσεων», και η επιλογή των στόχων γίνεται κατόπιν συντονισμού με τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας.
«Αναζητούνται ισοδύναμα για τον ΦΠΑ» είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης. «Το θέμα δεν αφορά μόνο το υπουργείο Παιδείας, είναι θέμα συνολικής κυβερνητικής απόφασης. Αν ολοκληρωθούν τέσσερις-πέντε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής θα βρεθούν τα ισοδύναμα για να μην ισχύσει το καθεστώς του ΦΠΑ στα σχολεία» τόνισε ο κ.
Ουρά έχει σχηματιστεί από τις 3 το μεσημέρι στο ταμείο για τα απογευματινά ιατρεία του Νοσοκομείου «Ερυθρός».
Δεκάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά να ακούσουν το όνομά τους προκειμένου να πάρουν σειρά στο ταμείο για να πληρώσουν την επίσκεψη, όταν αυτό ανοίξει.
Τη δέσμευση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού ότι θα μεσολαβήσει στον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη για το ιδιοκτησιακό θέμα των φαρμακοποιών, έλαβαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.