Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ένας “έξυπνος εγκέφαλος” τεχνητής νοημοσύνης στο West China Hospital of Stomatology είναι ικανός να διαγνώσει περισσότερες από 30 κοινές οδοντιατρικές παθήσεις. Επιπλέον, δημιουργεί “οπτικοποιημένους” διαγνωστικούς πίνακες που βοηθούν τους ασθενείς να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση της υγείας τους.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Επαναστατική τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα μειώνει το κενό πληροφόρησης μεταξύ γιατρών και ασθενών
Σημαντική παράδοση πυρηνικών πυρομαχικών από τη Ρωσία στη Λευκορωσία
Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε καθώς η Ρωσία παρέδωσε πυρηνικά πυρομαχικά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο στρατηγικών γυμνασίων πυρηνικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αλλαγές στον καιρό στη Μακεδονία και Θράκη: Τοπικές βροχές και καταιγίδες
Αλλαγές στον καιρό αναμένονται στη Μακεδονία και Θράκη, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Λίγες νεφώσεις θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, με τα φαινόμενα να συνεχίζονται στη Θράκη τις βραδινές ώρες.
Το Σάββατο 30 Μαΐου η απονομή βραβείων και επαίνων του 31ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού»
Το Σάββατο 30 Μαίου 2026 και ώρα 8.00 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής βραβείων και επαίνων στους νικητές του 31ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2026» του Δήμου Κιλκίς.
Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου για τις Πανελλαδικές 2026
Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες της Τρίτης Τάξεως του Λυκείου,
Με πατρική αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον, ως Πνευματικός Πατέρας και Μητροπολίτης σας στέκομαι αυτές τις ημέρες δίπλα σας, καθώς αγωνίζεστε στον σημαντικό σταθμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Σοκ στη Νιγηρία: 33 αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν από την Μπόκο Χαράμ
Σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο φως από τη Νιγηρία, καθώς τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ δολοφόνησαν 33 αλιείς και υλοτόμους σε δύο διακριτές επιθέσεις στην πολιτεία Μπόρνο.
Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.
Κάθε 14 λεπτά ένας άμαχος χάνει τη ζωή του το 2025 – Η Ελλάδα ζητά προστασία για τους αμάχους
Η Διευθύντρια του Τμήματος Ανταπόκρισης σε Κρίσεις του OCHA, Έντεμ Γουοσόρνου, παρουσίασε σοκαριστικά στοιχεία στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου επισήμανε ότι το 2025 ένας άμαχος σκοτωνόταν περίπου κάθε 14 λεπτά.
Ανάρμοστη συμπεριφορά του Ισραηλινού υπουργού Εθνικής Ασφαλείας καταγγέλλει η Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, εξέφρασε σήμερα την έντονη κριτική της προς τον Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, για την ανάρμοστη συμπεριφορά του απέναντι στους συλληφθέντες ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα.
Σάλος στην Ισπανία: Ο Σάντσεθ καταδικάζει τη συμπεριφορά του Ισραηλινού υπουργού Εθνικής Ασφαλείας
Η συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, που χλεύασε μέλη του στολίσκου για τη Γάζα, έχει προκαλέσει σάλο στην Ισπανία. Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ την χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί την κακομεταχείριση πολιτών της χώρας του.
Επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο για τον εντοπισμό 25χρονου Ισπανού ορειβάτη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Όλυμπο για τον εντοπισμό ενός 25χρονου Ισπανού ορειβάτη που έχει αγνοηθεί.
Ο 25χρονος φέρεται να κατευθυνόταν από καταφύγιο προς την κορυφή του Ολύμπου, όταν χάθηκαν τα ίχνη του.