espa pkm

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 11:38:05 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, καθώς το Βερολίνο συνεχίζει να κρατά επιφυλακτική στάση απέναντι στη συμφωνία και να θέτει θέμα δανείου-γέφυρα.

Σε ρωσικό πυραυλικό σύστημα θα μπορούσαν να ανήκουν ορισμένα από τα συντρίμμια που βρέθηκαν στην ανατολική Ουκρανία, στο σημείο της συντριβής της πτήσης MH17, αναφέρουν ερευνητές από την Ολλανδία.

Σύμφωνα με την ολλανδική εισαγγελία, τα θραύσματα ανήκουν πιθανόν σε πυραυλικό σύστημα εδάφους - αέρος BUK και παρουσιάζουν «ιδιαίτερο ενδιαφέρον».
Από τους ήρωες της τηλεοπτικής σειράς Breaking Bad Ουόλτερ Ουάιτ και Τζέσε Πίνκμαν φαίνεται ότι εμπνεύστηκαν γάλλοι έμποροι ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τον φόνο νεαρής γαλλίδας, της οποίας το πτώμα προσπάθησαν να «εξαφανίσουν» βυθίζοντάς το σε οξύ.

H ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσθέσει νέες χώρες στον κατάλογο των χωρών στις οποίες έχει επιβάλει εμπάργκο στην εισαγωγή τροφίμων, μετέδωσε σήμερα, Τρίτη, το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

Έκκληση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα των μεταναστών, οι οποίοι ξεπερνούν τις 7.000 στην Κω, απευθύνει με σημερινές δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης.

«Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» αναφέρει.
Ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να «μπλοκαριστεί» η κατασκευή στον Ελαιώνα του προσωρινού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών κατέθεσε, το πρωί της Δευτέρας, επιτροπή κατοίκων της περιοχής!

Η εκδίκαση των μέτρων έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή και ελλοχεύει ο κίνδυνος να σταματήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 80 κοντέινερ για την διαμονή κυρίως Σύρων προσφύγων από το πεδίον του Αρεως.

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επικύρωση της συμφωνίας που επετεύχθη με τους δανειστές, ζητά με επιστολή του προς στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας.
Λίγες ώρες προτού κατατεθεί στη Βουλή προς επικύρωση η συμφωνία με τους εταίρους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε μια σκληρή δήλωση, μιλώντας για μνημονιακό αδιέξοδο και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.

Τις βασικές παραμέτρους της συμφωνίας παρουσιάζει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για συμφωνία ήιας προσαρμογής που αφήνει χώρο στην ανάπτυξη. Στο σχετικό σημείωμα γίνεται αναφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το θέμα της ΔΕΗ, τα κόκκινα δάνεια, τα εργασιακά και το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων σε σύγκριση με τα όσα είχε πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 21:50

Κάπνιζε ο Σέξπιρ κάνναβη;

«Αυτή η εποχή είναι χωρίς ισορροπία» έγραφε ο Σέξπιρ στον Άμλετ, ενδεχομένως υπό την επήρεια κάνναβης. Μια μελέτη της νοτιοαφρικανικής επιθεώρησης «South Africain Journal of Science» δείχνει ότι ίχνη κάνναβης εντοπίστηκαν σε τέσσερις πίπες που είχαν βρεθεί στον κήπο του δραματουργού στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον στην Αγγλία.